I Kerteminde Kommune er der seks folkeskoler, hvoraf tre af skolerne er organiseret i hver sin landsbyordning sammen med det lokale dagtilbudsområde.
Vi ønsker at alle børn oplever mulighed for at deltage og bidrage i fællesskab i skolen. Vi arbejder på at realisere Børne- og Ungepolitikken for Kerteminde Kommune ”Livsduelige børn og unge” (link til politikken) med visionen ”Glade livsduelige børn og unge har hele verden som legeplads!” som omdrejningspunkt.
Sammen støtter vi udviklingen af børn og unge som:
- har forskellige kompetencer – og bruger dem!
- Er kreative og nysgerrige – og sprudler!
- Vokser gennem fællesskaber – og tager ansvar for dem!
- Kender og udfordrer deres eget potentiale – og bliver dygtigere!


Hvordan ser fremtidens skole ud?
Det spørgsmål mødtes politikere i Børn-, unge- og uddannelsesudvalget og skolelederne om for at finde svar på. Baggrunden for spørgsmålet var undersøgelser, der viser, at flere unge oplever sig pressede og stressede i uddannelsessystemet, og undersøgelser, der viser, at hver femte ung ikke får en ungdomsuddannelse.
Svaret fra politikere og skoleledere var en skole med mere mening og flere muligheder, hvor interesser og evner i højere grad bestemmer hvilken undervisning, eleverne får. En skole, der i højere grad tilpasser sig eleverne og deres behov ved f.eks. at starte undervisningen senere på formiddagen, hvor eleverne er mere motiverede for at lære. En skole, der både styrker elever med praktiske evner og elever med boglige evner gennem introduktion af nye fag og holddeling på tværs af årgange.
Medlemmer af Ungebyrådet deltog i mødet og gav skoleledere og politikere konstruktiv kritik på tankerne om Fremtidens skole. Næste skridt er at mødes med forældrebestyrelserne i skolerne for at drøfte tankerne med dem.