Skip til hoved indholdet

Børn- og Ungerådgivningen

Børn- og Ungerådgivningen er et  tværfagligt team i Børn- og Familieafdelingen i Kerteminde Kommune, der arbejder tæt sammen med dagtilbud og skoler om den foregribende og forebyggende inkluderende indsats for børn og unge mellem 0-18 år.

Børn- og Ungerådgivningen er sat i verden for at sikre en hurtig, smidig og helhedsorienteret indsats omkring børn eller unge i vanskeligheder i samarbejde med såvel forældre som pædagoger, lærere og andre relevante fagpersoner. Den grundlæggende tilgang til arbejdet er procesorienteret og systemisk. Børn- og Ungerådgivningen arbejder relationsorienteret i og med børn og unges kontekster.

Børn- og Ungerådgivningen består af følgende faggrupper:

  • psykologer
  • cand. pæd.
  • tale/hørelærere
  • familiebehandlere
  • familiekoordinatorer
  • tværfaglige konsulenter
  • ergoterapeuter

 

Alle faggrupper arbejder tæt sammen med sundhedsplejersker, ergoterapeuter og socialrådgivere på børne- og ungeområdet.

Børn- og Ungerådgivningen kommer i alle dagtilbud og på skoler, hvor Børn- og Ungerådgivningen tilbyder rådgivning, vejledning og supervision af lærere og pædagoger omkring børn og unge med særlige behov.

Børn- og Ungerådgivningen arbejder med at understøtte og videreudvikle inkluderende læringsmiljøer i skoler og dagtilbud.

Forældre kan selv henvende sig til Børne- og Ungerådgivningen for råd og vejledning.


Ring til Børn og Ungerådgivningen på telefonnummer 6515 1550. 

Skriv til Børn og Ungerådgivningen


Du kan læse mere om de enkelte faggrupper herunder:

Børn- og Ungerådgivningen

Oplever du som forældre eller fagperson, at et barn  har vanskeligheder som er svære at afhjælpe, så kan du få hjælp fra:

  • Tale/hørelærere
  • Psykolog
  • Ergo- og fysioterapeut

 

For at få hjælp, skal barnet indstilles, og det skal altid ske i samarbejde med barnets forældre.

Når barnet er indstillet, bliver opgaven givet til den mest relevante fagperson, og forældrene får besked om hvem, der er tilknyttet barnet.

Typisk kommer beskeden indenfor 14 dage. Afhængigt af ventelister og barnets vanskelighed, kan der være yderligere ventetid. Det er et mål, at ventetiden skal være så kort som muligt.


Skriv til Børne- og Ungerådgivningen


Indstilling-til-BUR.docx

Psykologen har en todelt funktion. Dels indgår psykologen i den konsultative sparring af lærere, pædagoger og forældre i den tidlige indsats og i udviklingen af inkluderende læringsmiljøer. Dels udfører psykologen en række lovbundne opgaver, der centrerer sig om børn og unge med særlige behov.

Psykologens opgaver er:

  • Konsultative drøftelser med familie, pædagoger/lærere og andre samarbejdspartnere.
  • Psykologiske udredninger af konkrete børn (på baggrund af konkret indstilling til PPR), der kan bestå af følgende elementer: samtaler med barnet alene og sammen med dets forældre, samtaler med barnets pædagoger/lærere om barnets trivsel og læring, observationer af barnet i dagtilbud/skole og psykologisk testning af barnet.
  • Udredningen udmunder i en PPV (Pædagogisk Psykologisk Vurdering), som redegør for: 1) Kompetencer, barnet mestrer alene/ mestrer med støtte fra de voksne, 2) Handlinger, som forældre og fagpersoner omkring børnene kan iværksætte for at understøtte barnets deltagelse i fællesskaber. Aftaler om det videre arbejde sker altid i et gensidigt forpligtende samarbejde mellem parterne, fulgt op af opfølgningsmøder efter en given periode til at justere indsatser.

Familiebehandleren inddrages i samarbejdet, når der er forhold i hjemmet som forstyrrer barnets trivsel og udvikling. Familiebehandleren har fokus på samarbejdet med forældrene om barnet og vil have til opgave at:

  • Støtte samarbejdet mellem dagtilbud / skole og hjem.
  • Styrke forældres samarbejde med dagtilbud og skole.
  • Rådgive og vejlede forældre og børn
  • Samarbejde med hele familien
  • Støtte forældre i at tage ansvaret for hele familiens trivsel

Den pædagogisk praksis konsulent arbejder med pædagogiske udviklingsforløb i dagtilbud og som konsulent på gruppeforløb for børn i mistrivsel i dagtilbud og skole
 
Praksiskonsulenten er derudover tovholder og facilitator på
·         Minilæseleg i vuggestuer og dagplejen
·         Læseleg i børnehaver
·         ”Inden i mig” - læring om følelser

Familie, Børn og Ungerådgivningen

Kultur- og Administrationscenter i Munkebo

Lindøalleen 51
5330 Munkebo

Ring til os

Skriv til os

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Genveje