Billede

Har du jord langs kysten, og er du interesseret i at få et moderne shelter på din grund, vil vi meget gerne høre fra dig.

Fyns smukke og varierede kyster virker som en magnet på naturelskere og folk med hang til aktiviteter ved og på vandet. Både turister og fastboende søger året rundt ud til kysten. Nogen blot for at nyde naturens ro med en gåtur, andre for at dykke, surfe, sejle i kajak, fiske eller noget helt andet.

Men af og til regner det eller er hundekoldt, og man kan få brug for ly for vind og vejr under opholdet på kysten, især hvis en primitiv og naturnær overnatning indgår i planerne.

Derfor arbejder Kerteminde Kommune sammen med fire andre fynske kommuner på at etablere en perlerække af moderne opholds- og shelterpladser - kaldet ”Blå Støttepunkter” - som etableres med støtte fra LAG SØM og LAG MANK.

De Blå Støttepunkter kan være shelters til mange forskellige formål, der vil give kystens naturbrugere nye og spændende muligheder. Det kan for eksempel være til overnatning, madpakkehus, grejbank og toilet.

De fire kommuner i det Sydfynske Øhav har allerede 19 af disse ”Blå Støttepunkter”. Med etablering af nye ”Blå Støttepunkter” i Assens, Middelfart, Nordfyns, Kerteminde og Nyborg Kommuner bliver disse at finde med regelmæssig afstand hele vejen rundt om vores fantastiske ø.

På pladserne opfører kommunen typisk et shelter eller to efter aftale med lodsejeren, så friluftsfolket kan overnatte på primitiv facon. Der kan også sættes borde og bænke op eller et lille madpakkehus – alt i tæt samarbejde med lodsejeren.

Lodsejeren og kommunen indgår en 10-årig aftale om pladsen. Typisk vil det være lodsejeren, der skal passe og vedligeholde shelteret. For at dække udgifterne har lodsejeren mulighed for at opkræve et mindre gebyr pr. overnattende person. Gebyret fastsættes af kommunen og afhænger af, hvilke faciliteter der er på pladsen. Efter de ti år kan aftalen enten forlænges, eller shelteret kan nedtages og fjernes af kommunen.

Nogle af de Blå Støttepunkter vil blive etableret på kommunernes egne arealer. Men har du jord, der ligger helt ned til kysten eller højst 200 m fra vandet, og har du lyst til at stille lidt af den jord til rådighed for folk, der holder af naturen, vil vi meget gerne høre fra dig.