Lær mere om livet i fjorden, bæredygtig madkultur og et sundere liv på Fjordens dag
Se, lyt og smag sammen med Kerteminde Kommune til Fjordens Dag den 8. september. Ved Boels Bro i Munkebo deltager Team Natur og Klima og Team Sundhedsfremme og Forebyggelse i samarbejde med Madservice og FGU fra kl. 10.00 -16.00
Sammen med Team Natur og Klima kan du komme og lege havbørsteorm, musling eller kløvertang og blive klogere på hvordan du kan være med til at holde fjorden ren og sund for både fisk og skaldyr.
Smag på bælgfrugterne og hør mere om årets
fødevareprojekt ”Bæredygtig velsmag i Kerteminde Kommune”, når medarbejdere fra
Lindhøj Madservice og elever fra FGU- Kerteminde giver smagsprøver på de nye
smagsoplevelser fra køkkenet med danske økologiske bælgfrugter og fortæller,
hvordan du selv kan gøre en forskel i dit køkken.
Prøv sundhedsquizzen og få en snak med medarbejdere fra Team Sundhedsfremme
og forebyggelse, der også giver inspiration til yogaøvelser, der styrker både
skuldrer og balance.
Lidt om Fjorden:
Kerteminde Fjord
bliver tit kaldt ”den glemte fjord”, da vi faktisk ikke ved ret meget om
fjordens økologiske tilstand. Men i takt med et stigende og mere vedvarende
iltsvind, er der igen kommet fokus på
Kerteminde Fjord, der ligesom
så mange andre kyststrækninger i Danmark, har et stort opland, hvor bebyggelse
og landbrug grænser op og møder naturen.
I takt med
en forurening, bliver havbunden mere fin og mudret, vandet bliver grumset og
uklart, ålegræs og dyr forsvinder, mens andre makroalger overtager og forværrer
situationen. På Fjordens Dag kan du gennem forsøgskar få en bedre forståelse
for, hvad der sker på bunden, og hvad der skal til for at hjælpe vores fjord.
Lidt om projektet ”Bæredygtig velsmag i Kerteminde Kommune”
Projektet kører i 2024 og involverer
de fleste offentlige køkkener i kommunen som blandt andet er: Madservice,
plejecentre, børnehaver, enkelte skoler og FGU - Kerteminde.
Formålet med projektet er at kompetenceudvikle personale i kommunale køkkener som forandringsagenter for den grønne omstilling. Fokus er på at udvikle menuer i en mere klimavenlig, sæsonbaseret, sund og mere plantebaseret retning - samtidig med et skarpt og vedvarende blik på minimering af madspild. Gennem disse tiltag er målet at få et øget økonomisk råderum til mere økologi, samt at få en større viden om økologi.
Med både landbrugsbesøg, madworkshops, økonomi og madspildsmålinger bliver vores medarbejdere klædt på til forandring, hvilket de allerede er godt i gang med. Projektet støttes af Fonden for Økologisk Jordbrug og forløber i 2024.
Team
Sundhedsfremme og Forebyggelse
Kommunens forebyggende medarbejdere
fortæller om forebyggende hjemmebesøg og forebyggelsestilbud indenfor KOL,
diabetes, hjertesygdom, depression, kronisk ryglidelse, kræft, kostvejledning,
rygning, alkohol m.m.
Se hele programmet for Fjordens Dag her.