Skip til hoved indholdet

Lær mere om livet i fjorden, bæredygtig madkultur og et sundere liv på Fjordens dag

Se, lyt og smag sammen med Kerteminde Kommune til Fjordens Dag den 8. september. Ved Boels Bro i Munkebo deltager Team Natur og Klima og Team Sundhedsfremme og Forebyggelse i samarbejde med Madservice og FGU fra kl. 10.00 -16.00

Sammen med Team Natur og Klima kan du komme og lege havbørsteorm, musling eller kløvertang og blive klogere på hvordan du kan være med til at holde fjorden ren og sund for både fisk og skaldyr.

Smag på bælgfrugterne og hør mere om årets fødevareprojekt ”Bæredygtig velsmag i Kerteminde Kommune”, når medarbejdere fra Lindhøj Madservice og elever fra FGU- Kerteminde giver smagsprøver på de nye smagsoplevelser fra køkkenet med danske økologiske bælgfrugter og fortæller, hvordan du selv kan gøre en forskel i dit køkken.

Prøv sundhedsquizzen og få en snak med medarbejdere fra Team Sundhedsfremme og forebyggelse, der også giver inspiration til yogaøvelser, der styrker både skuldrer og balance.

Lidt om Fjorden:
Kerteminde Fjord bliver tit kaldt ”den glemte fjord”, da vi faktisk ikke ved ret meget om fjordens økologiske tilstand. Men i takt med et stigende og mere vedvarende iltsvind, er der igen kommet fokus på Kerteminde Fjord, der ligesom så mange andre kyststrækninger i Danmark, har et stort opland, hvor bebyggelse og landbrug grænser op og møder naturen.

I takt med en forurening, bliver havbunden mere fin og mudret, vandet bliver grumset og uklart, ålegræs og dyr forsvinder, mens andre makroalger overtager og forværrer situationen. På Fjordens Dag kan du gennem forsøgskar få en bedre forståelse for, hvad der sker på bunden, og hvad der skal til for at hjælpe vores fjord.

Lidt om projektet ”Bæredygtig velsmag i Kerteminde Kommune”
Projektet kører i 2024 og involverer de fleste offentlige køkkener i kommunen som blandt andet er: Madservice, plejecentre, børnehaver, enkelte skoler og FGU - Kerteminde.

Formålet med projektet er at kompetenceudvikle personale i kommunale køkkener som forandringsagenter for den grønne omstilling. Fokus er på at udvikle menuer i en mere klimavenlig, sæsonbaseret, sund og mere plantebaseret retning - samtidig med et skarpt og vedvarende blik på minimering af madspild. Gennem disse tiltag er målet at få et øget økonomisk råderum til mere økologi, samt at få en større viden om økologi.

Med både landbrugsbesøg, madworkshops, økonomi og madspildsmålinger bliver vores medarbejdere klædt på til forandring, hvilket de allerede er godt i gang med. Projektet støttes af Fonden for Økologisk Jordbrug og forløber i 2024. 

Team Sundhedsfremme og Forebyggelse
Kommunens forebyggende medarbejdere fortæller om forebyggende hjemmebesøg og forebyggelsestilbud indenfor KOL, diabetes, hjertesygdom, depression, kronisk ryglidelse, kræft, kostvejledning, rygning, alkohol m.m.

Se hele programmet for Fjordens Dag her.

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Genveje