Skip til hoved indholdet

250 skoleelever besøgte sværvægtere i grøn omstilling på Odense Havn

På det tidligere Lindøværft i Munkebo, nu Odense Havn, ligger en stribe virksomheder, der i stor skala arbejder med grøn omstilling. For tredje år i træk blev alle 8. klasser i Kerteminde Kommune inviteret på besøg hos 3 af dem, Vestas, Fayard og CS WIND Offshore, der alle arbejder med grøn omstilling på forskellig vis.

Mens klimaet er på dagsordenen i det meste af verden, arbejdes der på højtryk med at bidrage til den grønne omstilling på det tidligere skibsværft i Munkebo. Her arbejder der i dag flere, end da værftet blev annonceret lukket i 2009, og en lang række af de 100 virksomheder, der i dag bor på Odense Havn arbejder med elementer til en grøn omstilling af energi og transport.

Formålet med besøgsdagene på Odense Havn er at give eleverne et indblik i store lokale virksomheders arbejde med grøn omstilling og inspirere eleverne til en karrierevej med en teknisk eller håndværksmæssig baggrund. For på Odense Havn er der brug for tusindvis af kloge hænder og hoveder i fremtiden.

-Vi har nogen af verdens førende virksomheder inden for deres felt liggende i elevernes baghave. Så skylder vi dem også at få et indblik i, hvad der sker herude, og måske inspirere nogen til at få et lignende arbejde en dag. Om ikke andet får de fleste en stor oplevelse af at komme herud og ved selvsyn konstatere, hvor enorme konstruktionerne i offshore-industrien er, siger Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper Ejsing Olesen.

Det er svært ikke at komme til at måbe en smule og lægge hovedet bagover, når man som eleverne står ved siden af nacellen til verdens største havvindmølle i produktionshallen hos Vestas eller de enorme fundamenter til havvindmøller hos CS WIND Offshore. Hos CS WIND Offshore er man begejstrede for at kunne vise eleverne noget af det, der normalt foregår bag hegnet til Odense Havn.

-Både i forhold til den grønne omstilling og rekruttering af kommende medarbejdere giver det så god mening, at vi deltager i besøgsdagene. Her får eleverne ved selvsyn en idé om, hvad det hele handler om, og får lov til at stille en masse spørgsmål, som gør dem klogere, og som minder os om, hvad det er vi bidrager med på globalt plan, siger Stian Austrheim Jensen, Operations Excellence Specialist fra CS WIND Offshore.

Besøgsdagene på Odense Havn, der blev afviklet den 12. og 13. november, hænger sammen med en af indsatserne i Kerteminde Kommunes klimahandleplan, der skal etablere stærkere samarbejder mellem skoler og virksomheder, der arbejder med grøn omstilling.

- Odense Havn er en af Europas førende produktionshavne indenfor offshore vind, og Danmarks arealmæssigt største havn, så det er et specielt område, som eleverne får indsigt i. Her kan de komme helt tæt på en del af den grønne omstilling, som vi er stolte af at være en del af, siger Søren Rask, Sikkerhedschef på Odense Havn.

Besøgsdagene arrangeres i et samarbejde mellem virksomhederne på Odense Havn, Odense Havn, Kerteminde Kommune og Klimaambassaden, der er CONCITOs program med fokus på børn, unge og grøn dannelse.

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Genveje