Integration
Det vil oftest være Jobcenter Kerteminde - Integration, der står for den første kontakt til dig, der er flygtning, indvandrer eller EU-borger og som enten bor, eller som gerne vil bosætte sig i kommunen
Nedenfor kan du finde mere viden om bl.a. danskuddannelse og arbejde
Med tilbud om danskuddannelse får du nemmere ved klare dig i job, i uddannelse og som borger i Danmark.
Udover at undervise i det danske sprog indeholder danskuddannelse også viden om kultur og samfundsforhold i Danmark. Undervisningen giver desuden en grundlæggende introduktion til det danske arbejdsmarked, uddannelsestilbud og demokrati.
Målgruppe
Danskuddannelseslovens målgruppe omfatter både flygtninge, familiesammenførte og indvandrere samt arbejdstagere og studerende fra både EU-lande og tredjelande.
Hvordan får man et tilbud om danskuddannelse
Ønsker du tilbud om danskundervisning, skal du henvende dig til Jobcenter Kerteminde - Integration. Flygtninge og familiesammenførte vil, som led i et integrationsprogram, få tilbud om Danskuddannelse som en del af indsatsen.
Med tilbud om danskuddannelse får du nemmere ved klare dig i job, i uddannelse og som borger i Danmark.
Få kompetencer og praktisk erfaring med det danske arbejdsmarked med integrationsuddannelsen
Uddannelsen henvender sig til flygtninge og familiesammenførte i alderen 18-50 år, der har haft folkeregisteradresse i Danmark i op til 20 år. Uddannelsen giver flygtninge kompetencer og praktisk erfaring med det danske arbejdsmarked.
Integrationsgrunduddannelsen varer to år, som er en kombination af ansættelse i lønnet praktik på en virksomhed og skoleundervisning.
Økonomi
Udlændingen modtager uddannelsesgodtgørelse i de perioder af igu-forløbet, hvor udlændingen deltager i den aftalte skoleundervisning. Godtgørelsen svarer til den sats, udlændingen ville have modtaget i integrationsydelse.
Løn under praktik
I praktikdelen aflønner virksomheden som udgangspunkt igu-eleven efter de lønsatser, der gælder for erhvervsgrunduddannelse.
Bonus til virksomheder
Private virksomheder, der har en igu-elev ansat, har mulighed for at søge om en bonus.
Repatrieringsindsatsen i Kerteminde Kommune
Kerteminde Kommunes repatrieringsindsats varetages i et samarbejde mellem Integrationsteamet og ydelsesafdelingen.
Det er den koordinerende sagsbehandler i Integrationstemaet, der varetager den dedikerede repatrieringssamtale samt øvrig vejledning omkring repatrieringsindsatsen.
Det er også den koordinerende sagsbehandler der henviser til Dansk flygtningehjælp, såfremt der ønskes nærmere vejledning og godkendelse til Repatriering.
Ved godkendelse om Repatriering fra Dansk Flygtningehjælp, varetager den koordinerende sagsbehandler og ydelsesafdeling i et tæt samarbejde den videre sagsbehandling.
Behov for råd og vejledning
Ved behov for råd- og vejledning om Repatriering henvises
til Integrationsteamet og Dansk Flygtningehjælp.
Integrationsteamet
Du kan sende en sikker-mail direkte gennem linket nedenfor 'Send Digital Post - Borger' (linket findes i blå kasse nederst på denne side).
Dansk Flygtningehjælp
Du kan kontakte Dansk flygtningehjælp på atvendehjem@drc.ngo / tlf. 33735000
Du kan på hjemmesiden Ny i Danmark læse mere om:
- Familiesammenføring
- Ophold
- Asyl
- Uddannelse for udlænding
Læs mere på 'Ny i Danmark'
På Borger.dk kan du bl.a. læse om:
- Økonomisk støtte
- Pas til udlændinge
- Arbejdsforhold for udlændinge
Læs mere på Borger.dk - Udlændinge i Danmark
Jobsøgning
Er du flygtning eller familiesammenført til en flygtning, samarbejder du med Jobcenter Kerteminde - Integration, omkring en plan for din jobsøgning og danskuddannelse.
Eksamensbeviser
Det er en god ide at få godkendt dine eksamensbeviser fra dit hjemland. Det vil gøre det lettere for dig, når du skal søge job i Danmark.
Kerteminde Rådhus
Hans Schacksvej 45300 Kerteminde