Syn, høre og/eller kommunikation
Synsområdet
Synsområdet
Hvis du har nedsat syn, kan du måske have brug for synshjælpemidler eller synsunderstøttelse.
Behov for svagsynsoptik opstår i almindelighed ved synsstyrker på 6/18 (0,3) eller derunder eller ved større synsfeltsudfald.
Som blind eller svagsynet har du mulighed for at søge om:
briller, kontaktlinser og brillebåren specialoptik
anden svagsynsoptik fx optik med forstørrende virkning som lupper, lupbriller.
optikunderstøttende hjælpemidler som f.eks. særlig belysning.
øvrige synshjælpemidler fx afhjælpning af problemer med at lave mad eller at se hvad klokken er.
undervisning, rådgivning og vejledning
IT - Teknologiske kommunikationshjælpemidler
For at et synshjælpemiddel kan bevilges, skal det i væsentlig grad afhjælpe de varige følger af det nedsatte syn, give en væsentlig lettelse i dagligdagen eller være nødvendigt for, at du kan udøve et erhverv.
Søg om synshjælpemidler
Hvis du ønsker at søge om optiske hjælpemidler, kan du henvende dig på følgende måder:
Du kan kontakte CKV* Synsrådgivningen tlf.: 99 44 34 00
Du kan gå til optiker, der henvender sig til CKV
Du kan gå til øjenlæge, der henvender sig til CKV
Du kan også ansøge direkte på vores hjemmeside ved at udfylde ansøgningsskema til hjælpemidler. Vi sender din ansøgning og vedlagte oplysninger videre til CKV, der laver udredningen.
*CKV er en samarbejdspartner, der yder råd og vejledning ift. synsnedsættelsen, laver udredninger og afprøvninger, samt hjælper med at sende ansøgningsskema til bevilgende myndighed.
Udlevering af synshjælpemidler og reparationer
CKV Odense udleverer og hjemtager de bevilligede synshjælpemidler til Kerteminde Kommunes borgere. Ligeledes varetager CKV Odense servicering af synshjælpemidlerne, herunder reparation og udskiftning.
For at kunne sikre et optimalt udbytte af hjælpemidlerne kan der i nogle tilfælde, i forbindelse med udskiftning af synshjælpemidlet, være behov for revurdering ved synskonsulenterne på CKV.
Høreområdet
Hørekonsulenten kan hjælpe og rådgive dig, der har høreproblemer.
På høreområdet hjælper vi dig, der har:
Høreapparater
Tinnitus
Lydoverfølsomhed
Høretekniske hjælpemidler
Cochlear Implant (CI)
Søg om hørehjælpemidler
Hvis du ønsker at søge om høretekniske hjælpemidler, kan du henvende dig på følgende måder:
Du kan kontakte CKV* Hørerådgivningen tlf.: 99 44 34 00
Aftale et møde med din lokale hørekonsulent. Ring i telefontiden og bestil en tid mandag, onsdag og torsdag kl. 9-11 på tlf. 99 44 34 00. Træffested: Kertemindehallen, Enggade 19, stuen til højre.
Du kan også ansøge direkte på vores hjemmeside ved at udfylde ansøgningsskema til hjælpemidler. Vi sender din ansøgning og vedlagte oplysninger videre til CKV, der laver udredningen.
*CKV er en samarbejdspartner, der yder råd og vejledning ift. hørenedsættelsen, laver udredninger og afprøvninger, samt hjælper med at sende ansøgningsskema til bevilgende myndighed.
Udlevering af hørehjælpemidler og reparationer
Kerteminde Kommune bestiller hørehjælpemidler fra Tonax som udleverer og hjemtager de bevilligede hørehjælpemidler til Kerteminde Kommunes borgere. Ligeledes bestiller Kerteminde Kommune Tonax til servicering af hørehjælpemidlerne, herunder reparation og udskiftning.
Har du problemer med dine bevilgede hørehjælpemidler bedes du kontakte Visitation Hjælpemidler på telefon 65 15 10 83 i telefontiden, hverdage kl. 10-12. Eller du kan kontakte den lokale hørekonsulent på telefon 99 44 34 00.
For at kunne sikre et optimalt udbytte af hjælpemidlerne kan der i nogle tilfælde, i forbindelse med udskiftning af hørehjælpemidlet, være behov for revurdering ved hørekonsulenterne på CKV.
Informations- og kommunikationsteknologi (IKT)
IKT er en bred vifte af teknologier, som kan hjælpe borgere, som har brug for kompenserende hjælpemidler til kommunikation eller strukturering af hverdagen.
Det kan fx være hjælpemidler til:
Kommunikation/tale
Støtte til hukommelse
Planlægning, overblik og struktur i hverdagen
Oplæsning
Støtte til skriftlig kommunikation
Betjening af computere m.m. til borgere med motoriske vanskeligheder
Søg om kommunikationshjælpemidler
Hvis du ønsker at søge om kommunikationshjælpemidler, kan du henvende dig på følgende måder:
Du kan kontakte CKV* IKT-Teamet, tlf.: 99 44 34 00
Du kan også ansøge direkte på vores hjemmeside ved at udfylde ansøgningsskema til hjælpemidler. Vi sender din ansøgning og vedlagte oplysninger videre til CKV, der laver udredningen.
*CKV er en samarbejdspartner, der yder råd og vejledning ift. kommunikationsvanskeligheder, laver udredninger og afprøvninger, samt hjælper med at sende ansøgningsskema til bevilgende myndighed.
CKV Odense tilbyder udredning af behov for IKT-hjælpemidler, foretager afprøvning, yder rådgivning og vejledning, samt undervisning i at anvende hjælpemidlerne. Der kan være tale om lavteknologiske hjælpemidler, som f.eks. billedmateriale, eller højteknologiske, som f.eks. særlige computere eller apps til smartphones og tablets. Tilbuddet er rettet mod børn, unge og voksne og foregår i et tæt samarbejde med forældre, pårørende, plejefamilier, aflastningsfamilier, lærere, pædagogisk personale og plejepersonale med mere.
Bevilling af hjælpemidler
For at et IKT-hjælpemiddel kan bevilges, skal det i væsentlig grad afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne og give en væsentlig lettelse i dagligdagen.
Teknologi som betragtes som sædvanligt indbo ligger udenfor lovgivningen.
Udlevering af kommunikationshjælpemidler og reparationer
CKV Odense udleverer og hjemtager de bevilligede kommunikationshjælpemidler til Kerteminde Kommunes borgere. Ligeledes varetager CKV Odense servicering af kommunikationshjælpemidlerne, herunder reparation og udskiftning.
For at kunne sikre et optimalt udbytte af hjælpemidlerne kan der i nogle tilfælde, i forbindelse med udskiftning af kommunikationshjælpemidlet, være behov for revurdering ved konsulenterne på CKV.