Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Nyheder Stigende problemer med unges indtagelse af alkohol i Kerteminde Kommune

Stigende problemer med unges indtagelse af alkohol i Kerteminde Kommune

Flere unge end normalt indtager for meget stærk alkohol på kort tid i forbindelse med fester og samvær i Kerteminde Kommune. Det er oplevelsen fra en række parter, der færdes blandt de unge til hverdag og ikke mindst til fest. Nu opfordrer de forældrene til at interessere sig mere for deres teenageres gøren og laden og at være mere tilstede i gadebilledet, når de unge fester.

Repræsentanter fra Natteravne, SSP konsulenter, Ungfest frivillige, medlemmer fra Børn-,Unge- og Uddannelsesudvalget, chefen for Børn og Unge samt havnemesteren var i sidste uge samlet for at drøfte et stigende problem med alkoholindtagelse blandt kommunes unge, som senest kom til udtryk i forbindelse med at et omrejsende tivoli var i Kerteminde. 

-Vi oplever, at det er et problem, som er voksende blandt teenagerne, og som er meget uheldigt i forhold til de unges egen sundhed og sikkerhed, siger Alex Haurand, formand for Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalget i Kerteminde Kommune.

Børn-, unge- og uddannelsesudvalget opfordrer derfor forældre til teenagere til i højere grad at være nysgerrige på, hvad der sker, når deres børn og unge er sammen og fester. 

Opfordringen går også på, at forældre indbyrdes aftaler besøg på stederne, hvor de unge færdes, for at hjælpe de, der er blevet meget fulde, for at vejlede dem i god adfærd og for at skabe tryghed for alle. Det gælder fx når børn og unge hænger ud sammen i grupper, hvor alkohol meget ofte indgår som et element i samværet og særligt til Kirsebærfestivallen, Havnefesten, kræmmermarked m.m. 

-Det er nødvendigt, hvis vi skal hjælpe de unge mennesker med et stigende problem, at forældrene tager et større ansvar i forhold til de unges adfærd og deres indtagelse af alkohol, ikke mindst i det offentlige rum. Det ansvar er altså ikke noget, man bare kan lægge over på offentlige og frivillige indsatser og håbe på, at det det nok skal gå, for lige nu går det stærkt den forkerte vej, understreger Alex Haurand. 

Opfordringen er sendt i et brev til forældrene til elever i udskolingen på Kerteminde Kommunes folkeskoler.

Læs hele brevet til forældrene:

Brev-vedr.-Børn-og-unges-adfærd-og-tryghed-i-sommerens-festlige-aktiviteter.pdf

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Telefontider

Genveje