Skip til hoved indholdet

Odense Havn på Lindø ved Munkebo danner rammen om europæisk topmøde

Europæiske klima- og energiministre, EU’s energikommissær og internationale topledere fra en lang række af de mest toneangivne virksomheder inden for vindsektoren skal mødes på Odense Havn til Nordsømøde 2024.

Her skal de blandt andet diskutere, hvordan de ambitiøse mål for opsætning af 20.000 havvindmøller i Nordsøen kan realiseres og skabe flest mulige europæiske arbejdspladser.

Den 24. oktober samler klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard som formand for Nordsøsamarbejdet sammen med EU’s energikommissær ministre og markedsaktører for at finde løsninger på, hvordan Europa fremmer udbygningen af vedvarende energi, tackler udfordringer og når i mål med udnyttelsen af Nordsøens fulde potentiale. Det skal ende ud i en række anbefalinger til den kommende Europa-Kommission og dermed sætte retning for de næste fem års arbejde.

Nordsøsamarbejdet består af Danmark, Belgien, Nederlandene, Frankrig, Tyskland, Norge, Irland, Luxembourg og Europa-Kommissionen. Storbritannien er også fast med som observatør. Til Nordsømødet er hvert land inviteret. EU-Kommissionen er fast medformand, og energikommissær Kadri Simson deltager derfor også.

Ud over det politiske lag vil også brancherepræsentanter og –organisationer fra hele Europa deltage i ministermødet. På listen er bl.a. WindEurope, 50Hertz, EIB - Den Europæiske Investeringsbank, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Green Power Denmark.

Du kan læse pressemeddelelsen fra Odense Havn her.

og læse mere om mødet hos Klima-, Energi – og Forsyningsministeriet.

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Genveje