Stedet, hvor virksomheder og borgere kan få adgang til en lang række data om bolig, borgere og erhverv på en let og tilgængelig måde.

Nedenfor ligger udvalgte cases, som kan bruges til inspiration, arbejdes videre med og gemmes til egen brug.

Data er hovedsageligt sammenstillinger af grunddata fra CPR (Persondata), BBR (Bygning og bolig), CVR (Virksomheder) og Danmarks Statistik. Data opdateres månedligt.

Nye data tilgængelig i Datavejen per 1.8.2019: Husstandsindkomst. Data viser gennemsnitlig husstandsindkomst per distrikt. De nyeste data stammer fra 2017 og der ligger tre års historik. Data kommer fra Danmarks Statistik.

Cases:

A) Den lokale håndværker har specialiseret sig i installering af varmepumper i parcelhuse. Derfor er det vigtig for ham at vide, hvilke områder i kommunen, der har mange varmepumper i forhold til parcelhuse. Den viden kan han få her: "Hvilke områder ligger der parcelhuse opvarmet med varmepumper?"

B) En af kommunens turistattraktioner vil gerne tiltrække familier med børn i skolealderen til deres arrangementer: "Hvor bor familier med børn i alderen 7-17 år?"

C) Den lokale håndværker vil gerne udvikle sit koncept indenfor varmepumper, der skal erstatte oliefyr. Derfor er det vigtig for ham at vide, hvordan udviklingen har været indenfor oliefyr i kommunen. Den viden kan han få her: "Hvor i kommunen er der flest oliefyr og hvordan ser det ud i forhold til varmepumper i samme område?"

D) Det lokale advokatfirma arbejder meget med rådgivning ift. kontrakter ved lejeboliger. De har derfor brug for at finde de områder, hvor der er mange lejeboliger i kommunen. Den oplysning kan de finde her: "Hvor mange boliger er der i kommunen og hvilken type er det?"

E) "Merværdi for børnefamilier - vi vil gerne gøre børnefamilier opmærksom på at vi kan løse et problem i dagligdagen, med hensyn til at give børnene penge til skoleboden, købmanden osv. og samtidig gøre det på en sikker måde."

F) Den lokale ejendomsmægler vil gerne sælge boliger til familier med små børn: "Hvor bor familier med et eller to børn i alderen 0-6 år, som bor til leje i en lejlighed, der er mindre end 75m²?"

Hvis du ønsker at arbejde videre med disse cases eller andre datasæt er muligheden her: DATAVEJEN

 

Mangler der et datasæt? Lad os høre om din case og tale om hvordan vi kan hjælpe dig.

Er du interesseret i at vide mere, kontakt venligst: plan-byg@kerteminde.dk