Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Trafik og veje Parkering

Parkering

I Kerteminde Kommune er det gratis at parkere på de offentlige parkeringspladser. Der er dog områder, hvor der er tidsbegrænsning for parkeringen.

Parkeringskontrol

Kerteminde Kommune har indført parkeringskontrol i hele kommunen. Det skal forbedre parkeringskulturen og sikre plads til alle.

En forbedret parkeringskultur, der sikrer et godt flow på byernes tidsbegrænsede parkeringspladser er et ønske fra Kerteminde Cityforening efter en periode uden kontrol.

Parkeringskontrollen vil gælde i hele kommunen, men vil primært fokusere på de tidsbegrænsede parkeringspladser. Det skal sikre, at man kan finde en parkeringsplads, når man skal handle eller har ærinder i byerne.

Øget sikkerhed og god parkeringskultur

Ønsket om en god parkeringskultur og øget trafiksikkerhed gælder hele kommunen. Også i landsbyer og på landet, hvor bl.a. dagplejemoren med tvillingebarnevognen skal kunne færdes ubesværet på fortovene langs de offentlige veje.

Fakta

 • Fyns Politi stoppede med at føre parkeringskontrol i 2016. Siden har der ikke været parkeringskontrol i Kerteminde Kommune.
 • Kerteminde Kommune har valgt at genindføre parkeringskontrol for at sikre bedre flow i byerne og en god parkeringskultur. Kommunen varetager selv opgaven med parkeringskontrol. Parkeringskontrollen varetages af personale fra Faaborg-Midtfyns kommune.
 • 2 deltidsparkeringsvagter er ansat til opgaven, og myndigheds- og klagebehandling vil blive behandlet af personale i Faaborg-Midtfyns kommune. Det er Kerteminde kommune som udskriver og inddriver parkeringsafgiften.


Klagen skal sendes elektronisk via mailadressen parkeringsklager@fmk.dk

 • Parkeringsvagterne har et elektronisk system til at udskrive en kontrolafgift direkte og aflevere i vinduesviskeren. Vagterne vil desuden tages fotos, som dokumentation for forseelserne.
 • Parkeringsafgiften er 510 kr. Indtægterne fra parkeringskontrollen vil blive delt mellem Kerteminde Kommune og staten. Lovgivningen om parkeringskontrol bestemmer, at når en kommune hjemtager opgaven med parkeringskontrol, så skal staten skal have 70% af samtlige parkeringsafgifter.

 

Gode råd og nyttige sider til, når du parkerer bilen

 • Parkér din bil korrekt og følg skilte og afmærkning
 • Stil p-skiven på pladser med tidsbegrænset parkering og hold øje med tiden
 • Overhold færdselsloven
 • Læs mere på borger.dk
 • Danske love 

Kontakt

Trafik & Anlæg

Lindøalleen 51, 5330 Munkebo

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Telefontider

Genveje