Oprettelse af jobbank

Opdateret 27. marts 2020 kl. 10.30

Vi forudser, at vi får brug for ekstra sundhedsfaglig arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med ny Coronavirus.

Vi får brug for flere fagpersoner fx pensionerede læger, tidligere sygeplejersker, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejdere eller sundhedspersonale på orlov fra faget, hvis coronavirussen for alvor får fat.

Vi søger nu at mobilisere alle de gode kræfter i kampen mod coronavirussen og har derfor oprettet en jobbank, som vi beder dig om at tilmelde dig.

Har du lyst til og mulighed for at tilbyde din arbejdskraft til Sundhed, Handicap og Rehabilitering i Kerteminde Kommune i den aktuelle situation? Så klik på linket nedenfor for at tilmelde dig jobbanken.

Vi kontakter dig, hvis vi får behov for netop dine hænder og kompetencer.

Du vil få løn ifølge overenskomsten. Vær opmærksom på, at sikre hos A-kasse og pensionskasse om evt. lønnet arbejde kan påvirke din efterløn eller pension.

KLIK HER - Tilmelding til jobbanken

 

Byrådsmødet afholdes via Skype

Opdateret den 25. marts 2020 kl. 14:06

Torsdag den d. 26. marts 2020 vil Kerteminde Kommunes byråd samles til byrådsmøde, men på grund af coronasituationen vil mødet, som noget nyt blive afholdt via Skype. Byrådssalen vil derfor næsten være tom for mennesker, da alle byrådets medlemmer, bortset fra borgmesteren, vil deltage hjemmefra. I byrådssalen vil  Borgmesteren, Kommunaldirektøren og byrådssekretæren være tilstede. På grund af reglerne om, at der maksimalt må være 10 personer til stede ad gangen, vil der være åbent for op til 7 tilhørere. Der vil selvfølgelig være god plads mellem tilhørerpladserne og de retningslinjer der er givet fra Sundhedsstyrelsen vil blive efterlevet.

Mødet starter kl. 17:00 og dørene åbnes kl. 16:45 for de første 7 fremmødte. Vi har desværre ikke denne gang mulighed for at live streame mødet. Vi ved denne mødeform afviger fra vores normale afholdelse af byrådsmøder, men vi prøver at passe på hinanden, også når vi afholder byrådsmøder.

Status 25. marts i Kerteminde Kommune vedrørende COVID-19

Opdateret den 25. marts 2020 kl. 13:00

I øjeblikket prøver vi alle at give hver vores bidrag til at reducere smittespredningen. Alle er påvirket af situationen, ingen har en hverdag som vi plejer. I den sidste uges tid har tilgangen af nye indlagte med Covid-19 ligget på et stabilt niveau på 20-30 nye indlagte.

 

Alle i Kerteminde knokler også for at få det hele til at hænge sammen. Medarbejderne i de kritiske funktioner har ekstra meget at se til. Alle andre medarbejdere er hjemsendt og arbejder hjemmefra; det er heller ikke helt let at få til at hænge sammen. Men det lykkes; det hænger faktisk sammen. Borgerne får den service de skal have selv om nogen vil opleve at de ikke får alt det de er vandt til. Vi har lavet aftaler hele vejen rundt der betyder, at vi har gode planer for at møde de udfordringer der kommer, når flere borgere og medarbejdere bliver syge.

 

Pleje- og omsorgsområdet står med den største udfordring. Her har vores plan har flere trin:

 

 1. Reduktion til nødberedskab, så kun kritiske funktioner opretholdes.
 2. Indkalde hjemsendte medarbejdere. Det vil være sundhedsfaglige medarbejdere, som arbejder i nedlukkede funktioner som forholdsvist hurtigt kan indgå i kritiske funktioner
 3. Kontakt til tidligere sundhedsfaglige medarbejdere, som kan stå stand-by ved behov.
 4. Rekruttere andre med sundhedsfaglig baggrund, som har mulighed for at indgå ved behov. Dette foregår f.eks. via opslag på social medier.
 5. Rekruttere hjælp fra civilsamfundet. Borgere der er sendt hjem, der kan bidrage med opgaveløsning i forhold til de kritiske funktioner omkring kriseberedskabet generelt

 

Vi er lige nu på vej ind i trin 3.

 

Vi har et meget stort behov for værnemidler (masker, håndsprit, handsker mv.) og vi har indsamlet alt hvad vi har fra alle dele af den kommunale organisation. Hvis du ligger inde med et lager som Kerteminde Kommune kan bruge, er du meget velkommen til at aflevere det til kommunen. Du kan kontakte Bente Fournaise, bfo@kerteminde.dk ell. tel. 21387782.

 

Det er glædeligt at se at også de unge forsøger at overholde myndighedernes anbefalinger og holder afstand og ikke samles i større grupper. Vores unge-medarbejdere var rundt i kommunen og det var en fornøjelse at se alle gjorde hvad de kunne i weekendens gode vejr for både at nyde foråret og samtidigt reducere smittefaren.

 

Endelig har Kerteminde Kommune foretaget en række ting som kan hjælpe det lokale erhvervsliv. Vi har fremrykket vores betalinger for at styrke virksomhedernes likviditet. I sidste uge betalte vi fakturaer for små 20 mio. kr. Fremadrettet betaler vi fakturaerne så hurtigt som vi kan få dem godkendt. Vi har også fuld gang i vores anlægsinvesteringer, så entreprenørerne får nogle opgaver at byde på. Anlægsprojekter for ca. 25 mio. kr. er lige på trapperne. Vi forsøger også at fremrykke vedligeholdelsesopgaver på vores bygninger.

 

Uanset hvilke tiltag at vi tager som kommune, er det en svær tid for mange virksomheder. Vi ser allerede nu en markant stigning i antallet af ledige og vil – i tæt samarbejde med erhvervslivet – forsøge at hjælpe så mange som muligt ud i beskæftigelse så hurtigt som muligt igen.   

 

Følg med i opdateringerne af kommunens indsats her på siden, hvor I nederst finder konkrete tiltag fra mange af kommnunens områder.

 

Tak fordi i har givet hinanden en hånd i de sidste par uger. Ved fælles hjælp og med en god portion tålmodighed kommer vi godt igennem den næste tid også.

 

Alle danskere får information om covid-19 i dag

Opdateret den 20. marts 2020 kl. 14:06

Sundhedsstyrelsen vil i dag sende et brev til alle danskere over 15 år, der er tilmeldt e-Boks. Sundhedsstyrelsen oplyser, at der vil være information til danskerne og svar på de mest gængse spørgsmål om coronavirus og sygdommen covid-19. Herunder information om symptomer, retningslinjer og anbefalinger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at man deler informationen med de familiemedlemmer, der ikke måtte være tilmeldt e-Boks. 

 

Orientering om kollektiv trafik

Opdateret den 20. marts 2020 kl. 12:25

Transportministeren og ældreorganisationer opfordrer ældre til at undgå offentlig transport

Torsdag formiddag den 19. marts udgik en pressemeddelelse fra transportministeren, hvor han opfordrer ældre til helt at undgå den kollektive trafik.

Pressemeddelelse kan læses her: https://www.trm.dk/nyheder/2020/transportministeren-og-aeldreorganisationer-opfordrer-aeldre-til-at-undgaa-offentlig-transport/

 

Regionalbusserne på Fyn kører stadig.

For at beskytte chaufførerne mod smitte er det ikke længere muligt at købe kontantbilletter i bussen. Derfor bedes passagerer, der ikke har Rejsekort, købe deres billetter via app eller på Rejseplanen.dk 
Du kan heller ikke benytte fordøren. Du kan kun gå ind og ud ad de bagerste døre. Sæderne i den forreste del af busserne må ikke længere benyttes. 

Der sker en løbende tilpasning af antallet af afgange med regionalruterne. Se mere på:
www.fynbus.dk/coronatrafik

 

Lokalruter

Lokaltrafikken er lukket ned på det meste af Fyn.

For at sikre, at pendlere fortsat kan komme frem i områder, hvor lokalbusserne ikke længere kører, kan man i Kerteminde Kommune rejse til ændrede priser med rejsekort eller pendlerkort fra 20. marts.

Flextur vil fremover kun koste 25 kroner, hvis man har rejsekort, uanset længden af turen. Har man et aktivt pendlerkort, der gælder i det område, man ønsker at køre Flextur i, kan man køre uden at betale ekstra. Har man rejsekort eller pendlerkort, kan man bestille sin tur ved at ringe på 63 11 22 55.

Elever med skolekort, der skal til nødpasning, kan også køre Flextur uden at betale ekstra ved at ringe og bestille turen.

For at undgå smittefare kører man ikke sammen med andre passagerer i flextrafikken i øjeblikket – men det er stadig muligt at bestille ture med ledsager.For at undgå, at der vil være borgere, der således ikke vil kunne komme på eller fra arbejde, vil det være muligt at benytte Flextrafikken på fordelagtige vilkår.
Har man et periodekort benytter man Flextrafikken uden yderligere omkostninger, har man et rejsekort kan man rejse til kr. 25,- pr. tur. 

Ingen forsæde-passagerer

Af sikkerhedsmæssige hensyn er det 20. marts 2020 er det ikke længere muligt for brugere af Flextrafikken at benytte forsædet ved siden af chaufføren under kørslen. Med indførslen af denne regel har chaufføren reelt mulighed for at afvise en kunde, der ikke vil sidde bag i vognen.

 

Denne ordning træder i kraft fra og med fredag morgen den 20. marts.

 

Få hjælp gennem Røde Kors-hjælpenetværk

Opdateret den 19. marts 2020 kl. 15:39

 

Er du syg, ældre eller særligt sårbar over for corona, så kan vi hjælpe.
Har du brug for at få købt ind, hentet en pakke, hentet medicin eller andre praktiske gøremål, så er vi klar.
Kontakt os på 3529 9660. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.
Læs mere på www.rødekors.dk/corona/hjælp, hvor du også kan skrive dig op for at modtage hjælp.

 

Opdatering fra FynBus

Opdateret den 19. marts 2020 kl. 13:13

Regionalbusserne på Fyn kører stadig.

For at beskytte chaufførerne mod smitte er det ikke længere muligt at købe kontantbilletter i bussen. Derfor bedes passagerer, der ikke har Rejsekort, købe deres billetter via app eller på Rejseplanen.dk 

Du kan heller ikke benytte fordøren. Du kan kun gå ind og ud ad de bagerste døre. Sæderne i den forreste del af busserne må ikke længere benyttes.

 

Flextrafik

Det er fortsat muligt at benytte flextrafik. Har du Coronavirus, eller formoder du, at du er smittet, skal du ikke rejse med flextrafik.

Der arbejdes på en kontantfri løsning i Flextrafikken.  

 

Søg mere information på: www.fynbus.dk/coronavirus

 

Forbud mod besøgendes adgang til kommunale og private plejehjem, bosteder m.v.

Opdateret 18. marts kl. 14.30

For at mindske smittespredning af coronavirus/COVID-19 for de mest udsatte borgere, påbyder Styrelsen for Patientsikkerhed kommunalbestyrelsen omgående at udstede forbud mod besøgendes adgang til plejecentre, bosteder mv. Læs hele teksten ved at klikke her

 

Betaling til private leverandører

Opdateret 18. marts 2020 kl. 12.30

Betalinger til private leverandører.

På grund af den særlige situation som mange virksomheder oplever i øjeblikket i forbindelse med Covid-19 krisen, vil Kerteminde Kommune nu i en midlertidig periode suspendere betalingsbetingelserne til lange de fleste af kommunens private leverandører.  Det betyder at betalingerne straks sendes afsted til leverandørerne, når fakturaerne er godkendte ved Kommune.

Det er vigtigt at de private leverandørerne ikke ændrer på betalingsbetingelserne, når de fremsender fakturaerne til Kommunen, men fortsætter med at gøre, som man altid har gjort. Det er i kommunens udbetalingssystem, at det ændres, så betalingerne straks sendes afsted.

Der vil her på Kommunens hjemmeside blive givet information, når den midlertidige suspendering af betalingsbetingelserne ophører.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til leder af Administrationsservice Gitte Due Pedersen, tlf.: 6515 1425, mail: gdp@kerteminde.dk

Information til modtagere af ydelser fra Sundhed, Handicap og Rehabilitering

Opdateret 18. marts 2020 kl. 9.45

Læs meddelelse fra borgmester Kasper Ejsing Olesen til de borgere, der modtager ydelser fra Sundhed, Handicap og Rehabilitering. Klik her for at læse brevet fra borgmesteren.

 

FYNBUS: De lokale ruter i Kerteminde Kommune kører ikke fra og med onsdag

Opdateret tirsdag d. 17. marts 2020 kl. 12:15

På grund af lukkede skoler indstiller Kerteminde Kommune sine lokalruter fra og med onsdag den 18. marts.

På grund af coronavirus er skolerne i Kerteminde Kommune nu lukket. Da de lokale ruter i meget høj grad er planlagt, så de kan køre eleverne til og fra skole, indstilles de derfor.

Følgende ruter indstilles: 481, 482, 483, 484, 485, 489, 490 og 491.

Som alternativ kan man anvende Plustur og Flextur. Bestiller man Flextur ved at ringe til FynBus’ bestillingscentral, er det muligt at bestille uden at skulle overholde den normale bestillingsfrist på 2 timer.

Er du syg, eller formoder du, at du er smittet, skal du ikke rejse med Flextrafik.

På grund af den ekstraordinære situation giver FynBus mulighed for fuld refusion af en række billetprodukter. Du kan læse mere om, hvordan du gør på www.fynbus.dk/coronavirus.

På denne side kan man også holde sig opdateret på, hvordan coronavirussen påvirker den kollektive trafik generelt.

 

Har du spørgsmål til befordring i Kerteminde Kommune kan du kontakte:

befordring@kerteminde.dk eller ringe 6515 1204 til vores kørselskoordinator i tidsrummet kl. 8-15 i hverdage.

 

Information fra Region Syddanmark

Opdateret mandag d. 16. marts 2020 kl. 14:30

Har du mistanke om COVID-19 har Region Syddanmark udgivet denne information, på deres Facebookside d. 14. marts kl. 13:28, hvordan du skal forholde dig. 

 

Sådan lukker Kerteminde Kommune ned

Opdateret fredag d. 13. marts 2020 kl. 14:30

Fra og med mandag d. 16. marts 2020 overgår Kerteminde Kommune til nødberedskab, hvilket, for dig som borger, betyder at:

 • Du ikke kan forvente dine henvendelser umiddelbart kan besvares
 • Er din henvendelse akut bedes du kontakte vores kontaktcenter på tlf. 6515 1515, der er åbent i kommunens almindelige telefontider
 • De kritiske og nødvendige funktioner i kommune opretholdes

Nødberedskabet betyder, at Kerteminde Kommune opretholder mest mulig drift under de givne rammer.

Vi vil løbende informere om situationen her på vores hjemmeside og på kommunens Facebook side.

Vi opfordrer alle til at holde sig opdateret via www.coronasmitte.dk og tager de forholdsregler der er givet fra Sundhedsstyrelsen.

Herunder kan du se oplysninger om, hvordan du kommer i kontakt med de forskellige afdelinger

 

Behandler kritiske og akutte henvendelser.

Henvendelser vurderes individuelt konkret i dialog med borgeren.  

Rengøring er aflyst bortset fra rengøring der er livsnødvendig af helbredsmæssige årsager.
Kun livsnødvendige opgaver gennemføres.
Personlig hygiejne og bad, der sikrer nødvendig hygiejne og mindsker risiko for smitte gennemføres. Tilsynsbesøg erstattes med telefonopringninger.

Visitationsbesøg er aflyst, bortset fra livsnødvendige besøg.

Der tages telefonisk kontakt til alle borgere enten af visitationen eller hjemmeplejen, så der sker en individuel og konkret vurdering af behovet.

Alle ansøgninger om hjælpemidler behandles, så vidt muligt uden hjemmebesøg. Det gælder både  kropsbårne og genbrugshjælpemidler.

Hjælpemiddeldepotet kører kun ud med de livsnødvendige hjælpemidler.
Der udføres kun boligændringer når der er livsnødvendigt for at borgeren kan klare sig.
Borgere eller pårørende opfordres til selv at afhente hjælpemidler tirsdage eller torsdage kl. 13-15 på Lindøalléen 101,  5330 Munkebo. Dette kun efter forudgående telefonisk aftale, tlf. 65 15 16 96 mandag – torsdag kl. 8.15-9.15 og 13-14 samt fredag kl. 8.15-9.15.

Tandplejen

Kerteminde Tandpleje følger myndighedernes retningslinjer vedrørende Covid-19. Vi holder derfor fortsat lukket for alle ikke-kritiske behandlinger, foreløbigt til udgangen af juni 2020.

 

Tandplejens nødberedskab kan i denne periode kontaktes telefonisk mandag til fredag mellem kl. 8 og 10 på akuttelefon 20 47 74 47.

 

Tandplejen kan i perioden kun varetage alvorlige, akutopståede tandskader og akut tandpine hvor der er behov for smertestillende.

 

Uden for vores telefontid kan man kontakte privat tandlæge. I weekender og på helligdage kan Tandlægevagten Fyn kontaktes.

Myndighedsområdet Børn og Familie, der blandt andet arbejder med underretninger og støtte til udsatte børn og deres familier, fortsætter arbejdet på normal vis. 

Pladsanvisningen holder åbent som normalt og kan kontaktes  i telefontiden på tlf. 65 15 11 90 eller via mail pladsanvisning@kerteminde.dk

Forældrebetaling – dagtilbud og SFO

På baggrund af en række henvendelser omkring forældrebetalingen for tilbud i den periode, hvor de er lukket på grund af Corona-epidemien, kan vi henvise til Børne- og Undervisningsministeriets udmeldinger.

https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information-til-uddannelsesinstitutioner-om-coronavirus-covid-19/spoergsmaal-og-svar/tvaergaaende

Her kan du for eksempel finde svar på følgende spørgsmål:

 • Hvad med forældrebetaling i dagtilbud, SFO og klub – bortfalder det?
 • Skal forældre også betale til frokostordninger?
 • Hvordan påvirkes regler om fripladstilskud? Kan man stadig søge og få dette?

 

Nødpasningspolitik dagtilbudsområdet 0-6 år

Som et led i indsatsen med at begrænse spredningen af Covid-19 har regeringen besluttet, at private og offentlige dagtilbud, skoler, pasningsordninger og privatinstitutioner holder lukket fra mandag den 16. marts 2020 og foreløbig frem til den 13. april 2020.

Af hensyn til at sikre pasning af børn, hvis forældre varetager kritiske og vigtige funktioner i samfundet skal kommunerne etablere nødpasning af de børn, som er optaget i de kommunale tilbud.

Private pasningsordninger og privatinstitutioner skal stå til rådighed for nødpasning af egne børn, hvis forældrene opfylder kommunens kriterier for nødpasning. De private institutioner og pasningsordninger kan også gå sammen om at lave en fælles nødpasningsordning.

Nødpasningen skal så vidt muligt foregå i vante rammer og i øvrigt understøtte børnenes trivsel og tryghed.

Kriterier for nødpasning

Kerteminde kommunens kriterier for nødpasning følger Børne- og Undervisningsministeriets anvisninger og er derfor følgende:

Kriterie 1

0-9-årige børn, hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner, og hvor forældrene har afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

 • På ældreområdet kunne det eksempelvis være plejehjem og –centre, hjemmeplejen, madservice, indkøb, centrale rengørings-enheder mv.
 • På det tekniske område kunne det omfatte beredskab, forsyning, kollektiv trafik, krematorier samt skadedyrsbekæmpelse.
 • På skole- og dagtilbudsområdet omfatter det f.eks. specialskoler, nødpasning i dagtilbud og skoler, heldagsskoler, folkeskoler med specialklasser el lign.

Derudover kan der være tale om

 • medarbejdere, der vedligeholder og reparerer bredbånds- og mobilnettet samt sikring af IT-infrastruktur (der sikrer finansiel sektor),
 • medarbejdere, der arbejder med medicinforsyning, herunder også produktion af værnemidler (masker, visir mv.),
 • medarbejdere, der er i den generelle transportsektor, der skal sikre forsyningskæderne samt den kollektive trafik, havne og lufthavne, foruden medarbejdere, der beskæftiger sig med renovation.
 • medarbejdere, der arbejder på bilværksteder, autohjælp/vejhjælp og leverandører af reservedele til motorkøretøjer såsom bl.a. ambulancer, politi- og brandbiler og biler brugt af hjemmeplejen.
 • medarbejdere, der er beskæftiget i fødevareindustrien og forsyningssektoren.

Kriterie 2

0-9-årige børn, hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Dette kan være alle typer af privatansatte, hvis ansættelsessted ikke har hjemsendt deres medarbejderne, og som har afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

Kriterie 3

Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder tilfælde hvor forholdene i barnets eller den unges hjem begrunder et nødpasningstilbud.

Det skal i forbindelse med dette kriterie også vurderes hvad den fremadrettede effekt af nødpasningen vil være. Hvis f.eks. en ung enlig mor har en virtuel eksamen, og ikke har netværk der kan passe barnet, kan det have sociale konsekvenser for mor og barn. Derfor skal der tilbydes nødpasning i et sådant tilfælde også selvom barnet ikke på nuværende har særlige behov. I disse tilfælde skal der vurderes på samlede familiens behov og hvilke negative følgevirkninger der kan være, hvis barnet ikke får tilbudt nødpasning.

Rammer for nødpasning

Rammerne for kommunens nødpasning er baseret på regeringen og Sundhedsstyrelsens anvisninger, og der vil derfor være fokus på at holde børnegrupperne så små som muligt for at mindske risikoen for smittespredning.

Derudover ønskes det at børn for så vidt muligt skal passes i kendte og trygge rammer for at formindske utrygheden i denne usikre tid.

Kommunale dagtilbud

Den kommunale nødpasning koordineres i de enkelte distrikter, hvor nødpasningen løbende tilrettelægges efter behovet.

Børnene vil som udgangspunkt blive passet i små miljøer, hvor faren for smittespredning er lille.

Privatinstitutioner og Private pasningsordninger

Den enkelte privatinstitution og privat pasningsordning er forpligtet til at stå til rådighed nødpasning for egne børn, der opfylder Kerteminde Kommunes kriterier for nødpasning.

En privatinstitution eller en privat pasningsordning kan være ude af stand til at klare nødpasningen, dette kan f.eks. være på grund af sygdom eller fordi en passer er i risikogruppen for Covid-19 smitte. I disse tilfælde er kommunen forpligtet til at tilbyde nødpasning til institutionens/pasningsordningens børn.

Døgnpasning

Kommunen er forpligtet til at stille nødpasning til rådighed udenfor almindelig åbningstid til forældre, der varetager samfundskritiske funktioner, og som følge af Coronavirus har fået omlagt arbejdsfunktioner og arbejdstid.

Kommunen træffer beslutning om at tilbyde nødpasning udover almindelig åbningstid ud fra en konkret vurdering med afsæt i lokale og aktuelle behov.

Kriterierne for døgnpasning er de samme som for nødpasning, og forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.

Forældrebetaling og tilskud

Da barnet som udgangspunkt nødpasses i det tilbud, som det er optaget i, opkræves der ikke ekstra betaling for nødpasningen. Forældre til børn i privatinstitutioner og private pasningsordninger bevarer tilskuddet, så længe barnet er indmeldt.

Forældre til børn der ikke har behov for nødpasning skal stadig betale den månedlige forældrebetaling. Dette gælder også for frokostordninger i de institutioner der har tilvalgt ordningen.

Alle dagtilbudsdistrikter har oprettet nødberedskab for pasning.

 

Indtil lovgivningen om nødpasning er vedtaget af Folketinget, vurderer vi i Kerteminde Kommune behov for nødpasning ud fra følgende kriterier:

 

 1. 0-9-årige børn hvis forældre varetager kritiske funktioner i det offentlige. Forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.
 2. 0-9-årige børn hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.
 3. Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder tilfælde hvor forholdene i barnets eller den unges hjem begrunder et nødpasningstilbud.

Sundhedsplejen har et nødberedskab, der ved hjemmebesøg sikrer trivslen for nyfødte og børn med særlige behov. Derudover kan man kontakte egen sundhedsplejerske telefonisk.

Ved brug for akut sundhedsfaglig hjælp kontaktes egen læge eller lægevagten. 

Borgerservice er lukket for personlige henvendelser fra den 13. marts og i de kommende uger.

Du kan kontakte Borgerservice telefonisk på 6515 1515 i de almindelige telefontider.

Jobcenter er lukket fra fredag den 13. marts, men vil køre med et nødberedskab, så det får ikke konsekvenser for udbetaling af ydelser.

Borgere kan kontakte deres sagsbehandler via telefon

Nye arbejdsløse kan kontakte kommunen på tlf.  65151000

 

Funktionerne i Erhvervs.- og arbejdsmarkedsafdelingen er helt eller delvist i drift.

Kerteminde Bibliotekerne holder lukket til udgangen af marts.

Ungdomsskolens Heltidsundervisning, 10. KlasseCentret og Sprogundervisning er lukket og der arbejdes med fjernundervisning i det omfang det er muligt.

Musik- og Kulturskolen er lukket til og  med 29. marts og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Ungdomsskolens fritidsundervisning er lukket

SSP kan kontaktes:

Mandag - fredag mellem kl. 8.00 og 16.00 

                       Mobil: 65151776

                       Mobil: 65151773

Alle 4 ungdomsklubber er lukket

Transportministeren og ældreorganisationer opfordrer ældre til at undgå offentlig transport

Torsdag formiddag den 19. marts udgik en pressemeddelelse fra transportministeren, hvor han opfordrer ældre til helt at undgå den kollektive trafik.

Pressemeddelelse kan læses her: https://www.trm.dk/nyheder/2020/transportministeren-og-aeldreorganisationer-opfordrer-aeldre-til-at-undgaa-offentlig-transport/

 

Regionalbusserne på Fyn kører stadig.

For at beskytte chaufførerne mod smitte er det ikke længere muligt at købe kontantbilletter i bussen. Derfor bedes passagerer, der ikke har Rejsekort, købe deres billetter via app eller på Rejseplanen.dk 
Du kan heller ikke benytte fordøren. Du kan kun gå ind og ud ad de bagerste døre. Sæderne i den forreste del af busserne må ikke længere benyttes. 

Der sker en løbende tilpasning af antallet af afgange med regionalruterne. Se mere på:
www.fynbus.dk/coronatrafik

 

Lokalruter

Lokaltrafikken er lukket ned på det meste af Fyn.

For at sikre, at pendlere fortsat kan komme frem i områder, hvor lokalbusserne ikke længere kører, kan man i Kerteminde Kommune rejse til ændrede priser med rejsekort eller pendlerkort fra 20. marts.

Flextur vil fremover kun koste 25 kroner, hvis man har rejsekort, uanset længden af turen. Har man et aktivt pendlerkort, der gælder i det område, man ønsker at køre Flextur i, kan man køre uden at betale ekstra. Har man rejsekort eller pendlerkort, kan man bestille sin tur ved at ringe på 63 11 22 55.

Elever med skolekort, der skal til nødpasning, kan også køre Flextur uden at betale ekstra ved at ringe og bestille turen.

For at undgå smittefare kører man ikke sammen med andre passagerer i flextrafikken i øjeblikket – men det er stadig muligt at bestille ture med ledsager.For at undgå, at der vil være borgere, der således ikke vil kunne komme på eller fra arbejde, vil det være muligt at benytte Flextrafikken på fordelagtige vilkår.
Har man et periodekort benytter man Flextrafikken uden yderligere omkostninger, har man et rejsekort kan man rejse til kr. 25,- pr. tur. 

Ingen forsæde-passagerer

Af sikkerhedsmæssige hensyn er det 20. marts 2020 er det ikke længere muligt for brugere af Flextrafikken at benytte forsædet ved siden af chaufføren under kørslen. Med indførslen af denne regel har chaufføren reelt mulighed for at afvise en kunde, der ikke vil sidde bag i vognen.

 

Har du spørgsmål til befordring i Kerteminde Kommune kan du kontakte:

befordring@kerteminde.dk eller ringe 6515 1204 til vores kørselskoordinator i tidsrummet kl. 8-15 i hverdage.

Genbrugspladserne genåbner tirsdag d. 31/3 klokken 10. Pladserne lukker på dagen klokken 17. Vi lukker kun et begrænset antal biler ind ad gangen på pladserne i Munkebo og Langeskov og, hvis det vurderes nødvendigt, bliver det også indført i Kerteminde. Se mere på  https://www.kertemindeforsyning.dk/nyheder/genbrugspladser-genaabner

Dine skraldespande tømmes helt, som de plejer. I dem kan du komme af med det meste affald såsom pap, papir, glas, metal – samt naturligvis restaffald og madaffald. Har du havespand, tømmes den også helt, som du er vant til.

Se mere på https://www.kertemindeforsyning.dk/nyheder/skaerpede-forholdsregler-omkring-corona

Nødpasning

Skoler og SFO har været lukket siden mandag den 16. marts 2020. Der er nødpasning for elever i 0.-3. klasse samt for elever der i øvrigt har særlige behov i henhold til bekendtgørelsen om nødpasning:

1) 0-9-årige børn, hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner som ansatte i f.eks. ældre- og sundhedssektoren, sociale tilbud, sikring af infrastruktur, politi eller transport- og forsyningsvirksomheder. Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

2) 0-9-årige børn, hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

3) Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder begrundet i forhold i hjemmet.

 

Forældre med behov for nødpasning skal kontakte skolelederen for deres børns skole for at aftale nærmere om nødpasning.

Skolerne kontakter familier, hvor skolen vurderer, at eleven har særlige behov, som bedst varetages ved nødpasning og fremmøde i skolen. Det kan være elever med faglige behov, som ikke kan varetages gennem virtuel og online undervisning, elever med sproglige udfordringer, med behov for særlig træning eller elever, der reagerer uhensigtsmæssigt på de mange dage hjemme.

 

Virtuelle/digitale undervisningstilbud

For at understøtte god undervisning til alle eleverne, mens de er hjemme, er der hver dag opgaver og undervisning fra elevernes lærere. Der er individuelle opgaver og gruppeopgaver, og der er videomøder med lærere og med klassekammerater.

 

Hvis elever er syge, skal der registreres sygdom over forældreintra som ved almindelig skolegang.

 

Fysiske undervisningstilbud begrundet væsentlige pædagogiske, sociale eller hjemlige hensyn

De elever, som får nødpasning, følger den samme undervisning, som pågår for deres klassekammerater. Der er mulighed for vejledning/hjælp fra det personale som indgår i nødpasningen.

Ingen besøg på plejehjem

Kommunens plejehjem er lukket for besøg, da beboerne er en særlig udsat målgruppe for coronavirus. Pårørende opfordres til holde kontakt på anden vis, f.eks. via telefon.

Pårørende kan få adgang, hvis det er livskritisk. Besøgende vil blive bedt om at opholde sig i de enkelte stuer/boliger og ikke i fællesarealer.

Genoptræning:

 • Al holdtræning aflyses
 • Selvtræning med hjemmeøvelser
 • Træning via Skype, så vidt det er muligt
 • Patientforeningernes tilbud aflyses
 • Ved spørgsmål omkring træning 6515 1255

 

Sundhedsfremme og forebyggelse:

 • Alle besøg er aflyst

Demensdagcentre / Aktivitetsdagcentre:

 • Lukket og borgere er hjemme

 

Vi har lukket ned for fysisk fremmøde, men ellers er åbningstiderne som altid. 

Plads til Alle er lukket for fysisk møde,  men kan kontaktes  Mandag - torsdag mellem kl. 8.00 og 12.00 mobil: 2154 9534

Kerteminde Sport & Fritid har lukket alle 3 idrætscentre for al aktivitet gældende fra torsdag d. 12. marts 2020

Park og Vej opretholder et beredskab i tilfælde af vintervejr, væltede træer osv.

Havnekontoret er lukket

CUBA og STU på Strandgården er lukket fra og med 13. marts 2020

Alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske opgaver, er sendt hjem og arbejder som udgangspunkt hjemmefra. De kommunale administrationsbygninger er lukket ned.

Aktivitets-og samværstilbuddene er lukket. Visiterede brugere har mulighed for at kontakte de enkelte aktivitetstilbud telefonisk indenfor alm. åbningstid.

Kompenserende voksenundervisning er lukket. Der er forsat muligt at kontakte visitator og undervisere pr. mail samt telefonisk.

Bostøtte og neuropædagogisk hjemmevejledning støtten varetages telefonisk. I særlige situationer ydes begrænset personlig kontakt.

Bosteder:

Kommunens bosteder er lukket for besøg. Pårørende opfordres til holde kontakt på anden vis, f.eks. via telefon.

Pårørende kan få adgang, hvis det er livskritisk. Besøgende vil blive bedt om at opholde sig i de enkelte stuer/boliger og ikke i fællesarealer.

 

Støttecentre og vejledning:

Støttecentrenes fælleshuse er lukket ned, alle borgere modtager støtte og vejledning i egen bolig eller pr. telefon, ud fra faglig vurdering af støttebehov.