Denne side opdateres løbende med de nyeste historier øverst. 

Klik her hvis du har brug for den samlede liste over træffetider m.m. 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 18. november 2020

Vi har modtaget restriktioner omkring besøg på plejecentre. Læs her Styrelsen for Patientsikkerheds - påbud, besøgsrestriktioner alle plejecentre

Vi har udarbejdet nyhedsbrev til pårørende hvor vi beskriver forholdene omkring besøgsrestriktionen. Læs det her

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 17. november 2020

Vi har i Kerteminde Kommune registeret 10 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage og vores incidenstal er 42 (smittetilfælde per 100.000 indbyggere)

For at forebygge og inddæmme udbredelse af COVID-19, er der blevet indført krav om brug af mundbind eller visir på en række steder, hvortil offentligheden har adgang.

Den 29. oktober blev dette krav indført i sundheds- og ældresektoren, på visse dele af socialområdet, på serveringssteder, i detailhandlen, kultur- og kirkeinstitutioner, idræts- og foreningsfaciliteter op på uddannelsesinstitutioner.

Som noget nyt er der nu også indført krav om brug av mundbind/visir i borgerservice og jobcenterfunktionen i Kerteminde Kommune.

Har du aftaler i borgerservice eller ydelseskontoret? Skal du til samtale i jobcenteret, eller skal du deltage i jobsøgningsværksted, jobcafé eller lignende? Så husk at medbringe mundbind eller visir.

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 5. november 2020

I Kerteminde Kommune er der registeret 22 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage, hvilket betyder vi har en incidens på 92 (smittetilfælde per 100.000 indbyggere)

Vi har oplevet et smitteudbrud i Kerteminde Idrætscenter og der er igangsat et opsporingsarbejde for at inddæmme smitten. Arbejdet med opsporing betyder at vi ikke har personale nok til at betjene idrætscenteret og vi er derfor nødt til midlertidigt at lukke for aktiviteter i Kerteminde Idrætscenter.

Der er mange kommuner der nu oplever mange smittetilfælde og derfor er der stor efterspørgsel på de mobile testcentre fra Ambulance SYD. Vi har fået arrangeret et mobilt testcenter i Kerteminde på søndag den 8. november 2020 kl. 10:00-16:00 i Kerteminde Idrætscenter, hal 1, Enggade 19, 5300 Kerteminde. I Kerteminde idrætscenter er der plads til testcenteret, og der er ingen risici ved at møde op på søndag, da vi gør ekstraordinært rent og overholder retningslinjerne fra myndighederne.

Ligeledes opfordrer vi alle til at overholde de retningslinjer der er fra myndighederne – holde god håndhygiejne, bruge mundbind hvor det er påkrævet og holde afstand.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 3. november 2020

Der er nu registeret 25 smittetilfælde i Kerteminde Kommune indenfor de seneste 7 dage, hvilket betyder en incidens på 105 (smittetilfælde per 100.000 indbyggere)

Vi er orienteret om smittetilfælde på to skole i kommunen - Kertemindeegnens Friskole (Revninge) og Kerteminde Byskole. Ved begge situationer er der, i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, iværksat en række initiativer for at opspore og inddæmme smitten. Det vurderes at situationerne er under kontrol.

Der er på landsplan en kraftig stigning af smittetilfælde og vi ser flere forskellige situationer hvor der opstår smitte. Vi opfordrer derfor alle til at følge de gældende retningslinjer og fortsat holde en god håndhygiejne, bære mundbind hvor der er krævet og undgår større forsamlinger.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 29. oktober 2020

HUSK MUNDBIND!

Så er det i dag, at de nye regler om mundbind træder i kraft på indendørsarealer, hvor der er offentlig adgang.

De steder, hvor man i forvejen skulle bruge mundbind, skal man stadig bruge mundbind. Men nu bliver det et krav flere steder, blandt andet i detailhandlen, på ungdomsinstitutioner, restaurationer, kulturinstitutioner og flere steder i sundhedsvæsnet.

Vi skilter med mundbindskrav de steder, hvor det er gældende. Er du syg eller har du mistanke om, at du kan være smittet med Covid-19, skal du ikke gå indenfor, men holde dig hjemme.

I dag har vi registret 17 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage og en incidens på 71 (smittetilfælde per 100.000 borgere).

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 23. oktober 2020

Vi har i dag registeret 19 smittetilfælde over de seneste 7 dage og en incidens på 80 (smittetilfælde Per 100.000 indbyggere)
Vi har arbejdet på at identificere smittetilfældene. Det arbejde er vi lykkedes med og vi kan konstatere at der er tale om en række familier hvor smitten finder sted. Vi har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed iværksat indsatser for at inddæmme smittespredningen og vi oplever at situationen er under kontrol.
Vi ser dog en national udvikling hvor smittetilfældene stiger. Derfor opfordrer vi alle til at følge de gældende retningslinjer - holde afstand, god håndhygiejne og undgå større sociale forsamlinger.
Vi fortsætter med at følge udviklingen tæt både lokalt og på landsplan, samt tilpasse vores indsatser til de gældende retningslinjer.
Vi minder om, at der her i weekenden er etableret mobile testcentre i Langeskov, Munkebo og Kerteminde, som I kan se ved sidste opdatering.
 

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 21. oktober 2020

Vi har registeret 20 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage og har derfor en incidens på 84 (smittetilfælde per 100.000 indbyggere).
Der er iværksat mobiltestcentre på følgende steder og tidspunkter:
Fredag 23.10.20, Kl. 09:00 – 16:00
Langeskov Idrætscenter
Hal 1, Børmosevej 3, 5550 Langeskov
Lørdag 24.10.20, Kl. 09:00 – 16:00
Munkebo Idrætscenter
Mosevangen 2, 5330 Munkebo
Søndag 25.10.20, Kl. 09:00 – 16:00
Kerteminde Idrætscenter
Enggade 19, 5300 Kerteminde

Vær opmærksom på, at det er et krav, at du bruger mundbind ved testbilerne.

Husk, at du skal være uden symptomer, og at du skal medbringe dit sundhedskort. Vær opmærksom på, at køen ’lukkes’ på et tidspunkt, så testpersonalet kan nå dem, der allerede står i køen. Vi beklager på forhånd, hvis nogen kører forgæves.
𝗛𝗼𝗹𝗱 𝗱𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗻𝗲:
Personalet gør alt, hvad de kan for at teste så mange som muligt. Desværre oplever de af og til, at personer, der ikke når at blive testet inden lukketid, reagerer med vrede. Hold venligst den gode tone.

𝗕ø𝗿𝗻:
Børn fra fem år kan testes ved testbilerne, såfremt de selv er indforstået med det. I nogle tilfælde vil børn stritte imod. I sådanne tilfælde kan man opleve at blive henvist til et testcenter i stedet.

Læs mere om test af børn på vores hjemmeside https://www.regionsyddanmark.dk/default.asp?id=524361

𝗕𝗼𝗼𝗸 𝘁𝗶𝗱 𝘃𝗲𝗱 𝗲𝘁 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗰𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿:
Hvis du synes køen er for lang eller ikke har tid til at kigge forbi vores biler - og ikke har symptomer på COVID-19, så kan du også altid booke en tid i et testcenter. Du kan booke tid på www.coronaprover.dk

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 19. oktober 2020

Nu har det været efterårsferie, men COVID19 har ikke lagt sig endnu. Vi har hen over den seneste uge set en stigning i antallet af smittede og vi har nu registeret 16 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage, hvilket betyder en incidens på 67 (smittetilfælde per 100.000 indbyggere).

Vi har den seneste uge haft en tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til inddæmning og opsporing. Det er vores og Styrelsen for Patientsikkerheds opfattelse at de kendte tilfælde er under kontrol og opsporingen er effektiv.

Vores beredskab fortsætter deres arbejde med at sikre den korrekte håndtering af situationen og klæde den enkelte medarbejder på med værnemidler og information om håndteringen af COVID19. Vi opfordrer fortsat alle til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer – undgå sociale sammenkomst, hold afstand og god håndhygiejne.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 9. oktober 2020

Vi har i dag registeret 10 antal smittetilfælde og en incidenstal på 42 (smittetilfælde Per 100.000 indbyggere. Vi er derfor i gang med et langt og sejt træk for at komme igennem denne situation hvor vores incidenstal er over 20. 

 

Vi står foran en efterårsferie og det betyder at der er mange der holder ferie og der vil være et lavere blus i organisationen. Vi trapper derfor også ned med nyheder her på Facebook  i efterårsferien. Er der akutte situationer eller vigtig information I skal have, så skal vi nok være her. Men vi opfordrer til at følge den daglige udvikling på www.ssi.dk/covid19data/ hvor man både kan følge Kerteminde Kommunes udvikling og resten af Danmark.

 

Trods efterårsferie forsætter alle tiltag i forhold til bekæmpelse af COVID19. Senest har vi uddannet en række medarbejdere til at udføre podningstest af vores medarbejdere og i næste uge bliver 700 medarbejdere på sundheds- og plejeområdet tilbudt test. Det er en del af vores systematiske arbejde med at opsporer og inddæmme smittetilfælde.

 

Vi ønsker Jer alle en god efterårsferie og håber I vil følge regeringens anbefaling om at holde ferie med familien, men undgå større sociale forsamlinger, foruden de andre retningslinjer.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune 

Opdateret 7. oktober 2020

Vi har i dag registeret 8 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage og har dermed et incidenstal på 34(smittede per 100.000 indbyggere). Vi kan se tilbage på et par uger hvor vi har formået at sænke smitten, men at den fortsat er her og er høj i forhold til Kerteminde Kommunes størrelse. Det er en tendens der rammer mange af landets kommuner og derfor har vi også hørt at regeringen forlænger deres restriktioner til den 31. oktober.

Situationen på Rehabiliteringscenter Toften er uændret og der afventes nr. 2 test på fredag og resultater i løbet af weekenden. Vores vurdering er at situationen er under kontrol og der tages de nødvendige tiltag i et tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Vi ved at det er et langt og sejt træk vi er i gang med, men COVID-19 har fået fat igen og vi skal prøve at få indskrænket den, så vi igen kan færdes som vi plejede. Derfor opfordrer vi alle til at følge de nationale retningslinjer og holde afstand og god håndhygiejne.

 

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune - Besøgsforbud på Rehabiliteringscenter Toften

Opdateret 5. oktober 2020

Der er i dag registeret 10 tilfælde indenfor de seneste 7 dage og et incidenstal på 42 (registrerede smittetilfælde per 100.000 indbyggere). Det er derfor fortsat højt og vender situationen med stor alvorlighed.

Hen over weekenden har vi iværksat en række initiativer. For at inddæmme smitterisikoen på Toften Rehabiliteringscenter, hvor der blev konstateret et smittetilfælde i fredags, er alle borgere og personale blevet testet. Alle tests resultater er negative.

VIGTIGT – Der er fra Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt påbud om besøgsforbud på Toften Rehabiliteringscenter. Det betyder, at beboere på rehabiliteringscenteret ikke har mulighed for at få besøg. Forbuddet gælder til der er svar på nr. 2 test, som bliver foretaget på fredag.  Det midlertidige besøgsforbud omfatter indendørs fællesarealer og den del af boligen, som beboeren selv råder over, samt udearealer, som ligger på Toften Rehabiliteringscenters område. Vi gør det for at inddæmme smitterisikoen og for at passe på vores udsatte borgere.

Vi har også i lørdags haft besøg af testbiler i Langeskov og Munkebo. Bilerne blev godt besøgt og det hele forløb uden nogen problemer. Vi følger fortsat udviklingen og vender løbende behov for yderligere mobiltest, men der er ikke planer om at flere testbiler besøger kommunen for nu.

Nu har vejret vendt sig mod efteråret og vi er flere der sætter os indenfor og nyder varmen. Derfor opfordrer vi alle til at huske de nationale retningslinjer om god håndhygiejne og holde afstand.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune - Smittetilfælde på Rehabiliteringscenter

Opdateret 2. oktober 2020

Vi har i dag registeret et smittetilfælde på vores rehabiliteringscenter. Her udviste en borger symptomer på lungebetændelse og blev derfor også testet for COVID-19 og i dag foreligger der et positivt testresultat. Vi har omgående haft kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og sammen udarbejdet en strategi for håndteringen af situationen.

Følgende tiltag er foretaget:

 • - Ud fra et forsigtighedsprincip blevet pågældende borger isoleret i går og er det fortsat.
 • - Alle borgere på rehabiliteringscenteret testes i dag og vi forventer svar indenfor 48 timer
 • - Alle medarbejdere på Rehabiliteringscenteret testet. Hovedparten af medarbejdere er allerede testet tidligere på ugen i forbindelse med den øget teststrategi der er indført for sundhedspersonale i Kerteminde Kommune. Ingen af de testede er konstateret smittet.
 • - Alle medarbejdere og borgere testes igen fredag den 9. oktober.
 • - Der er kontakt til pågældende borgers nærmeste pårørende og aftalt testprocedure. For de øvrige borgere på Rehabiliteringscenteret iværksættes der ikke yderligere isolation.
 • - Der er fortsat besøgsrestriktion og retningslinjer om en udpeget pårørende kan besøge og skal bære mundbind, hvis afstandskrav ikke kan overholdes.  
 • - Alle medarbejder har brugt visir og andre værnemidler og fulgt alle de gældende retningslinjer før og op til smittetilfældet. Denne procedure fortsætter selvfølgelig.

Det er en alvorlig situation og alle arbejder på højtryk for at inddæmme smitten. Vi følger udviklingen tæt og alle tiltag sker i et tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, således at smitten bremses.

 

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune - Mobilt testcenter

Opdateret 1. oktober 2020

Vi har i samarbejde med Region Syddanmark planlagt testbiler lørdag d. 3. oktober 2020. Regionens COVID-19 testbiler tester borgere uden symptomer 2 steder på lørdag.
Vær opmærksom på, at køen ’lukkes’ på et tidspunkt, så testpersonalet kan nå dem, der allerede står i køen. Vi beklager på forhånd, hvis nogen kører forgæves. 

𝗛𝗼𝗹𝗱 𝗱𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗻𝗲:
Personalet gør alt, hvad de kan for at teste så mange som muligt. Desværre oplever de af og til, at personer, der ikke når at blive testet inden lukketid, reagerer med vrede. Hold venligst den gode tone.

𝗧𝗲𝘀𝘁𝗯𝗶𝗹𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗵𝗼𝗹𝗱𝗲𝗿 𝘃𝗲𝗱:

 • Langeskov Idrætscenter, Børmosevej 3, 5550 Langeskov, kl. 9-16
 • Munkebo Idrætscenter, Mosevangen 2, 5330 Munkebo, kl. 9-16

𝗕ø𝗿𝗻:
Børn fra fem år kan testes ved testbilerne, såfremt de selv er indforstået med det. I nogle tilfælde vil børn stritte imod. I sådanne tilfælde kan man opleve at blive henvist til et testcenter i stedet.
Læs mere om test af børn på vores hjemmeside https://www.regionsyddanmark.dk/default.asp?id=524361

𝗕𝗼𝗼𝗸 𝘁𝗶𝗱 𝘃𝗲𝗱 𝗲𝘁 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗰𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿:
Hvis du synes køen er for lang eller ikke har tid til at kigge forbi vores biler - og ikke har symptomer på COVID-19, så kan du også altid booke en tid i et testcenter. Du kan booke tid på www.coronaprover.dk

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 30. september 2020

Der er i dag registret 18 smittetilfælde i Kerteminde Kommune indenfor de seneste 7 dage og det betyder et fald i vores incidenstal der er 76 (smittetilfælde per 100.000 indbyggere). Det er fortsat højt og det tager vi alvorligt.

I går afholdt vi med succes mobiltest i Kerteminde Idrætscenter hvor mange mødte op og fik foretaget podning for COVID-19. Billederne er fra Kerteminde Idrætscenter.

Vi fået mulighed for at lave samme arrangement i Langeskov og Munkebo. Derfor vil vi få besøg af en testbil fra AmbulanceSyd lørdag den 3. oktober ved Langeskov idrætscenter og Munkebo idrætscenter kl. 9-16. Vi arbejder på at få de sidste detaljer og instrukser på plads og kommunikerer dem ud i løbet af torsdag.

Det tyder på, at vi går den rigtig retning i forhold til inddæmning af smitten, men det virker kun hvis vi alle passer på hinanden og følger de nationale retningslinjer.

 
 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 28. september 2020

Vi ser i dag et smittetal for Kerteminde Kommune på 22 og et incidenstal 93 på (smittetilfælde per 100.000 indbyggere). Vi ser ind i en uge hvor vi fortsat vil have et højt incidenstal og derfor er det vigtigt vi tager de nødvendige forholdsregler.
Derfor aflyser vi arrangementet ”Mød din udvalgsformand” der skulle have fundet sted tirsdag den 29. september på Langeskov rådhus, for ikke at risikere anledning til smittespredning.
I samarbejde med Ambulance Syd får vi i morgen besøg af en testbil. Den seneste uges smittetilfælde har været centreret om Kerteminde by og derfor vil det være muligt at blive testet for COVID19 i Kerteminde Idrætscenter, Enggade 19, 5300 Kerteminde, i tidsrummet kl. 10-16. Der er i øjeblikket mange kommuner der har et højt smittetryk og derfor er der et stort pres på de mobile testcentre.
𝗢𝘃𝗲𝗿𝘃𝗲𝗷, 𝗼𝗺 𝗱𝘂 𝗵𝗮𝗿 𝗯𝗿𝘂𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗲𝘀𝘁
Selvom bilerne kan teste mange, så kan de ikke teste alle. Derfor vil vi gerne opfordre til, at man overvejer, om det er nødvendigt med test. Såfremt man ikke har været i nærkontakt med en smittet person eller selv har symptomer, så bør man lade andre komme til. Vi vil gerne sikre, at de personer, der kan have mistanke om, at de er smittet, også får mulighed for at blive testet ved bilerne.
Der skal ikke bestilles tid, så hold en god køkultur og godt humør. Personalet ved testbilen arbejder på højtryk for at hjælpe alle dem de kan. Læs mere om Ambulance Syd's indsats her
 
Vi opfordrer til at man ved testbilen og generelt følger retningslinjerne - holde afstand og god håndhygiejne.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 25. september 2020

Stigningen i Kerteminde Kommune af COVID-19 smittetilfælde stiger fortsat. Vi kan nu konstatere, at der er registeret 20 smittede indenfor de seneste 7 dage. Vores incidenstal stiger derfor hastigt og runder nu 84.

Vi har ingen nye tilfælde på kommunens institutioner og vores indsats med test af medarbejdere sikre at der ikke sker smittespredning.

Vi ser derfor en stor smittespredning ude i kommunen og derfor opfordrer vi til, at I alle følger de nationale retningslinjer om at holde afstand, god håndhygiejne og undgå større sociale sammenkomster.

De sidste dages stigning i smittetilfælde betyder, at vores incidenstal fortsat vil være højt den kommende uge. Det er derfor vigtigt, at vi nu holder sammen og gør en indsats for at holde smitten nede.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 24. september 2020

Vi ser forsat en stigning i smittetallet i Kerteminde Kommune og har nu registeret 16 smittetilfælde indenfor den seneste uge, hvilket betyder et incidenstal på 67 (smittede pr. 100.000 borgere).

Vi har i dag indført besøgsrestriktioner på de af vores sociale tilbud, hvor der enten er borgere eller medarbejdere som tilhører risikogrupperne.

Efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed går vi desuden i gang med smittescreening hos vores personale i pleje- og sundhedsområdet. Det betyder, at godt 700 medarbejdere skal testes minimum hver 14. dag i den kommende tid.

I morgen er der møde med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor vi får afklaret om der andre tiltag vi skal iværksætte.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 23. september 2020

Desværre ser vi en stigning i smittetallene for Kerteminde Kommune. Vi har nu 10 smittede den seneste uge – svarende til en incidenstal på 42 (smittede pr. 100.000 borgere).

Som følge af den stigende smitte har Styrelsen for Patientsikkerhed givet os et påbud om at indføre besøgsrestriktioner på kommunens plejehjem/plejecentre. Det vil forsat være muligt at foretage udendørs besøg og i særlige tilfælde også indendørs.

Påbuddet er et forebyggende tiltag. Der er forsat ikke tale om et stort smitteudbrud i Kerteminde Kommune, og der er ingen smittede på vores plejecentre, men det stigende antal smittede giver selvfølgelig anledning til, at vi skal passe ekstra på vores udsatte borgere.

Vi opfordrer alle til at følge de skærpede retningslinjer der er i øjeblikket er for at reducere sociale sammenkomster og holde afstand til hinanden. Sammen passer vi på hinanden.

 

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 22. september 2020

Vi er i dag registeret som rød zone i Kerteminde, da vi har registeret 7 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage, hvilket betyder et incidenstal på 29,4.

Der er iværksæt opsporingsarbejde i forhold nære kontakter. Vi vurderer, efter dialog med Styrelsen for Patient Sikkerhed, dog ikke, at der er væsentlige risiko for smittespredning.

Vi fortsætter vores arbejde med at følge de nationale retningslinjer for at undgå yderligere smittespredning. Vi opfordrer til, at vi alle følger de nationale retningslinjer og passer på hinanden

 

Rigtig god tirsdag!

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 21. september 2020

I dag er Kerteminde Kommunes incidenstal under 20 og vi har registret 4 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage.

 

Det betyder at vi ikke betegnes som et hotspot. Vi er dog meget opmærksomme på udviklingen både lokalt, regionalt, og nationalt. Derfor har vi iværksat en række initiativer på baggrund af Statsministerens udmelding i fredags.

 

Vi øger brugen af mundbind og visir på ældre-, social og sundhedsområdet. Derudover har vi bedt alle medarbejdere arbejder hjemmefra i det omfang det er muligt. Det betyder ikke at vi har lukket ned for de servicer og adgang til kommunen, som i kender. Man kan forsat komme i kontakt med kommunen, som i altid har kunnet, men der vil være færre personer der går rundt på gangene.

 

Vi følger situationen og vil meddele hvis der er yderligere restriktioner der skal indføres i kommunens institutioner. Vi kommunikerer løbende herpå Facebook og på kommunens hjemmeside.

 

Pas på hinanden og følg de nationale retningslinjer

 

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 18. september 2020

De nyeste tal viser et fald i smittetilfælde i Kerteminde Kommune! Vores incidenstal er faldet til under 20 og vi har nu 4 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage. Samtidig ser vi en stabil og relativ høj andel test af borgere i kommunen og det betyder, at vi er opmærksomme på de mindste symptomer og passer på hinanden.

Vi holder fortsat et skarpt øje til udviklingen på Fyn og deltager i det lokale beredskabs koordinerede indsats. Vores egen lokale beredskabsorganisation står også klar til at igangsætte initiativer i kommunen, hvis det bliver påkrævet.

En stor tak fordi I passer på hinanden og følger de retningslinjer der er givet. Sammen kan vi komme igennem krisen.

 

Rigtig god weekend!

 

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 14. september 2020

Hen over weekenden har vi set et øget incidenstal, men der i dag er faldet til 21, hvilket betyder der er registeret 5 smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage. Det er en udvikling vi følger meget tæt og ligeledes følger vi også udviklingen i vores nabokommuner, hvor vi dagligt indgår i det lokale beredskab på Fyn.

Det nuværende niveau af smittede betyder ikke, at der indsættes yderligere restriktioner, men at der fortsat følges de nationale retningslinjer.

Vi kan dog se frem til et par dage en god vejrudsigt, der formentlig vil betyde flere går udenfor for at nyde det. Det er helt forståeligt og det skal man bare gøre. Vi opfordrer dog fortsat til, at vi udviser omtanke for hinanden og retter sig efter retningslinjerne om god håndhygiejne, hole afstand og overholde det forsamlingsforbud der er sat til 100 personer.

Så nyd det gode vejr og pas godt på hinanden!

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 11. september 2020

I Kerteminde Kommune følger vi hver dag smittetallet for vores kommune, da vi veksler mellem at have 4 eller 5 smittetilfælde inden for de seneste 7 dage. Lige nu har Kerteminde Kommunen en incidens på 21 per 100.000 indbyggere, altså 5 smittetilfælde. Vi er dagligt i kontakt med relevante beredskabsparter for Fyn, hvor der føres status for kommunerne og koordineres en fællesindsats og erfaringsudveksling. Det gør vi for at sikre vi fællesskab kommer bedst igennem krisen.

 

Der er på nuværende tidspunkt ikke tegn på et decideret smitteudbrud i Kerteminde Kommune, hvor der kan findes en smittekæde og derfor er der tale om enkelt stående tilfælde. Selvom det er et godt tegn, så øger vi stadig indsatsen omkring oplysning til bestemte borgergrupper. Vi øger kommunikationen på kommunens plejecentre og social botilbud, samt på skolerne og institutioner for vores unge borgere.

 

Den konkrete håndtering af situationen varetager vi udefra de retningslinjer vi er givet fra styrelserne og efterlever dem i vores hverdag. I det tilfælde det er nødvendigt vil Styrelsen for Patientsikkerhed angive os konkrete tiltag der kan sikre dæmning af potentiel smittespredning. Hvis det bliver tilfælde vil vi kommunikere direkte til de berørte parter og indsætte en hurtig og effektiv håndtering af situationen.

 

Vi opfordre fortsat til, at vi alle hjælper til at passe på hinanden ved at følge de anbefalinger der er givet fra Sundhedsstyrelsen. Husk afstand mellem hinanden og god håndhygiejne.

 

Rigtig god weekend!

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 4. september 2020

I Kerteminde Kommune er der nu registret 5 antal smittetilfælde indenfor de seneste 7 dage og det betyder, at incidenstallet er 21.

 

Vi er fortsat i tæt dialog med de relevante parter på Fyn for at sikre at situationen håndteres effektivt her på Fyn og i Kerteminde Kommune. Vi arbejder hele tiden for at dømme potentielle smittespredninger lokalt og det omfang det kan lade sig gøre. Det gør vi ved, at følge de nationale retningslinjer for de kommunale institutioner. I det tilfælde Styrelsen for Patientsikkerhed kræver yderligere handlinger, står vi klar og går i gang med det samme. Vi følger derfor hele tiden med i udviklingen i kommunen og i de omkring liggende kommuner.

Vi opfordrer derfor Jer alle sammen til at følge de anbefalinger og retningslinjer der er givet på nuværende tidspunkt. På den måde kan vi alle hjælpe hinanden med at passe på hinanden.

 

Status på COVID-19 i Kerteminde Kommune

Opdateret 3. september 2020

Onsdag den 2. september kl. 14:00 registrerede Statens Seruminstitut 5 nye tilfælde af COVID19 smittede indenfor de seneste 7 dage i Kerteminde Kommune. Det betyder, at Kerteminde Kommunes incidens er 21 per 100.000 indbyggere og derfor betegnes Kerteminde Kommune som et hotspot. Det er også tilfældet i Nordfyns Kommune og Odense.

Det er noget vi tager meget alvorligt og derfor mødes relevante parter om en fællesindsats på tværs af de tre kommuner. Således vi kan sikre, at den fornødne indsats sker effektivt og koordineret.

Vi kender på nuværende tidspunkt ikke til flere nye tilfælde på kommunens institutioner og vi har gode tilbagemeldinger fra 10. klassescenteret og Mælkevejen om håndteringen af weekendens smittetilfælde. Vi fortsætter med at overholde de nationale retningslinjer, og gør en dyd ud af at sikre forholdene for vores særligt udsatte borgere.

Det betyder, at vi på nuværende tidspunkt ikke gør mere end vi allerede gør og afventer resultatet fra eftermiddagen koordinationsmøde med de Fyens politi, Nordfyns Kommune og Odense, og er klar til lokalt at intensivere vores indsats for at dæmme smittetilfældene.

 

 

COVID-19 smittede i Kerteminde Kommune

Opdateret 31. august 2020

I Kerteminde Kommune har vi henover weekenden konstateret smittede med COVID19 på Mælkevejen og 10. klassecenteret. Ved hvert tilfælde er der iværksæt handlinger efter den lokale beredskabsplan for at håndtere og minimere en potentiel smittespredning. Et hvert tilfælde af COVID19 smitte tages yderst alvorligt i Kerteminde Kommune. Derfor er vi også klar med en overordnet beredskabsplan i det tilfælde at vi oplever mere end 20 tilfælde af COVID19 smittede per 100.000 indbyggere. 

 

Henover weekenden har vi i de konkrete tilfælde igangsat følgende:

Mælkevejen

 • Afstandskrav er umuligt at overholde på daginstitutioner og derfor betegnes alle der har været i kontakt med den smittede som nære kontakter.
 • Institutionen Mælkevejen afgrænser efter planeterne/stuer, således at der ikke er kontakt på tværs.
 • Alle børn på Grøn Planet (hvor medarbejderen har været på arbejde) skal testes for covid-19. Testen skal gentages efter 2 dage. Det samme gælder for alle medarbejdere på Grøn Planet.
 • Ingen børn eller medarbejdere må komme på arbejde før der forelægger en negativ test (man skal altså ikke afvente nr. 2).
 • Såfremt børn ikke kan eller vil testes, så kan de i stedet blive hjemme i 7 dage og skal være symptomfri før de må komme igen.
 • Børn og medarbejdere fra de øvrige planeter er ikke nære kontakter og er derfor ikke direkte berørt, men de opfordres til at være særligt opmærksomme på symptomer.
 • Der er ekstra rengøring af Grøn Planet.

 

 

10. klassecenteret

 • Alle elever og medarbejdere er blevet kontaktet telefonisk og fået besked om, at undervisningen fra mandag til onsdag sker virtuelt. Fra torsdags gennemføres igen almindelig undervisning.
 • Alle elever og lærer skal booke tid til test hurtigst muligt. Hvis de inden torsdag har et negativt testresultat kan de møde op igen. Indtil da skal de blive hjemme og undgå kontakt til andre.
 • Elever og lærere skal kun testes en gang, idet det i dag, er 6 dage siden de sidste har været sammen med den smittede.
 • Der er ekstra rengøring af 10. klassecenteret.
 • Der er også kontakt til frivillighedscenteret, da de deler lokaler, for at gøre rede for forløbet og sikre, at der bliver givet information videre til eventuelt berørte personer. 
 • Frivillighedscenterets medarbejdere og brugere er dog ikke nære kontakter. Derfor skal de lige nu ikke gøre andet end være opmærksom på symptomer. Som alle andre kan de selvfølgelig blive testet for en sikkerheds skyld, hvis de ønsker det. Der er dog tale om et mindre antal brugere.

 

 

Vi har hertil morgen modtaget gode tilkendegivelser fra berørte borgere, forældre og medarbejdere, som føler sig godt informeret og føler sig trygge i hvordan situationen håndteres. Vi fortsætter den øget indsats på de enkelte steder, for at sikre smitten ikke bredder sig og vi er fortsat fokuserede på udviklingen i Kerteminde Kommune og landsplan.

På nuværende tidspunkt er vi ikke bekendt med flere smittede, men vi er klar til at opprioritere vores indsats i vores beredskabsstab i det tilfælde at vi oplever mere end 20 tilfælde af COVID19 smittede per 100.000 indbyggere. Vi opfordrer alle til at bruge de givne retningslinjer og hjælpe til at vi kan passe på hinanden.

 

Information om frivilligt isolationsophold uden for hjemmet til dig, som er smittet med coronavirus

Opdateret 25. august 2020

Er du testet positiv for COVID-19 og har du ikke mulighed for at isolere dig i eget hjem, så kan du få tilbud om særligt ophold gennem Kerteminde Kommune - et såkaldt frivilligt isolationsophold. Læs mere om isolationsophold ved at klikke her

Lempelser for besøg på plejecentre, aflastningspladser og Rehabiliteringscenter

Opdateret 1. juli 2020 kl. 12.30

Fra torsdag den 2. juli bliver der åbnet endnu mere op for besøg på plejecentre og midlertidige pladser.

Sundheds- og Ældreministeriet har besluttet at åbne endnu mere op for besøg på ude- og indendørs arealerne på plejecentre og midlertidige pladser. Det betyder, at det igen fra torsdag 2. juli er muligt for beboerne at få besøg i deres boliger.

Det vil dog fortsat være nødvendigt, at tage hensyn til risikoen for smitte og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af coronavirus, herunder i forhold til at holde afstand, rengøring og hygiejne.

Besøgende skal derfor følge nedenstående retningslinjer:

 • Besøgende skal bruge plejehjemmets hovedindgang
 • Besøg foregår som udgangspunkt i beboerens egen bolig
 • Besøg skal overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer for at mindske risikoen for smittespredning
  • Retningslinjerne om 2 meters afstand skal følges, dvs. ingen fysisk kontakt
  • Vask hænder før og efter besøget
  • Host eller nys i ærmet
  • Undgå at røre ved ting under dit besøg
 • Besøgende skal registrere sig af hensyn til muligheden for smitteopsporing
 • Besøgende skal være uden symptomer på sygdom, også mild forkølelse, i 48 timer før besøget. Symptomer på COVID-19 er ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, tør hoste og feber. Man kan også opleve at få hovedpine, kvalme, diarré og muligvis andre symptomer.
 • Kontaktflader i beboernes bolig skal rengøres efter besøg

Det er muligt undtagelsesvist at fastsætte midlertidige lokale besøgsrestriktioner på plejehjem i tilfælde af lokale smitteudbrud. Det kan ske, hvis der er konkret viden eller mistanke om smitte på et plejehjem, hvis der vurderes at være øget risiko for smitte eller hvis antallet af smittede personer i en kommune er højt.

Læs gerne vejledning til pårørende (klik her) inden dit besøg

 

Status på COVID19 situationen i Kerteminde Kommune

Opdateret 26. juni 2020 kl. 12.30

Nu er sommeren for alvor i gang med at tage sit indtog i Kerteminde Kommune. Det er dejligt, at vejret er med os og vi kan nyde det at være ude. Det kan føles fortjent efter en lang periode med isolation og afstand som følge af Coronakrisen. I Kerteminde Kommune har vi været gode til at tage de fornødne forholdsregler og det viser sig ved et meget lavt antal registrerede smittede og det er vi glade for.

Vi arbejder fortsat med at sikre en tryg og forsvarlig hverdag for alle borgere i kommunen og det gør vi ved at holde et skarpt øje med de retningslinjer der kommer fra styrelserne og have et tæt samarbejde mellem vores afdelinger og vores hygiejneorganisation. På den måde sikrer vi, at vi har den fornødne viden, rådgivning og lagerbeholdning, så vi kan efterleve de krav der er på et nationalt plan.

Vores medarbejdere har arbejdet rigtig hårdt for at tilpasse sig den nye hverdag og været kreative for at finde løsninger der overholder de standarder der er udstedt. Det har resulteret i en lang række gode initiativer, som vi nu tager med som erfaringer der kan bruges fremadrettet til at bidrage til de indsatser vi laver.

 

Derfor ser vi ind i en sommer og et efterår hvor vi forventer en stabil drift.

På skoleområdet arbejdes der ud fra et skema, som normaliserer skoledagen for eleverne. Dog er der fortsat en række hensyn til hygiejne og sundhed, som fortsætter som en del af hverdagen på skolerne

 

På vores dagstilbud er der en normal drift og et øget rengøringsniveau der sikrer trygge og forsvarlige rammer for de mindste.

 

Socialområdet er tæt på normal drift. Det generelle besøgsforbud for botilbud er ophævet fra den 24. juni 2020. Det betyder at besøg som udgangspunkt, kan ske som normalt og at der i udgangspunktet ikke længere er særlige restriktioner for afviklingen af besøg. Selvom muligheden for besøg på denne måde normaliseres, er det dog fortsat nødvendigt at tage hensyn til risikoen for smitte og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for håndtering af COVID-19, herunder i forhold til at holde afstand, rengøring og hygiejne. Social- og indenrigsministeriet har derfor indført regler, der giver ledelsen på botilbuddene mulighed for lokalt at begrænse besøgendes adgang til bostederne.

 

Plejeområdet er der normal drift og der er åbent for besøgende, hvor det stadig forudsætter selvfølgelig at alle hygiejneanbefalinger overholdes i forbindelse med besøg. Det er det enkelte plejecenter der håndterer det enkelte besøg og vi opfordrer til at man udviser hensyn overfor hinanden.

 

Idrætshallerne i Kerteminde Kommune åbner op efter sommerferien. Her vil foreninger hjælpe til og sikre, at hygiejne og rengøringsniveauet fortsat holdes på et højt niveau imens aktiviteteren stiger.

 

Vi er derfor tæt på, at være tilbage på det niveau vi havde før Coronakrisen indtræf i Danmark. MEN vi holder fortsat et skarpt fokus på situationen i Danmark, for der skal ikke meget til før vi kan bliver tvunget til at lukke ned igen. Det håber vi ikke sker og derfor opfordrer vi jer alle til at nyder den danske sommer, men følg de retningslinjer der er opsat rundt om i landet. Det er den måde vi kan hjælpe hinanden og passe på hinanden! 

 

Påbud til kommunen om fortsatte besøgsrestriktioner på plejecentre, rehabiliteringscenter og botilbud

Opdateret 12. juni 2020 kl. 16.50

Der er stadig en lang række restriktioner i forhold til besøg på plejecentre, rehabiliteringscenteret og botilbud. Det blev kraftigt understreget med et påbud til kommunalbestyrelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag den 11. juni

I forbindelse med den gradvise genåbning for besøgende på landets plejecentre og botilbud har Social- og Indenrigsministeriet den 13. maj 2020 og Sundheds- og Ældreministeriet den 10.juni 2020 lempet på de besøgsrestriktioner, der fortsat er gældende på de kommunale og private botilbud, plejecentre. rehabiliteringspladser og aflastningspladser jævnfør påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed til alle landets kommuner onsdag den 11. juni..

 

Følgende besøgsrestriktioner er gældende for plejecentre og rehabiliteringscenteret:

1) Besøg skal altovervejende foregå på udendørs arealer,

2) Besøg på indendørs arealer kan ikke ske, med mindre

 • besøget sker i en kritisk situation, dvs. ved kritisk syge eller døende beboere mv. eller 
 • hvis beboerens helbredsmæssige tilstand ikke tillader det eller besøget, som følge af de fysiske rammer, ikke kan foregå udendørs. Beboeren skal selv udpege 1-2 faste besøgspersoner, som kan komme på besøg i beboerens personlige bolig.

Beslutningen om, hvorvidt der i det konkrete tilfælde kan aflægges besøg, træffes af stedets ledelse. Ledelsen skal sikre, at besøget kan gennemføres på forsvarlig vis og efter Sundhedsstyrelsen retningslinjer.

Læs orienteringsbrev til pårørende til beboere på plejecentre og rehabiliteringscenter pr. 12. juni 2020

Følgende besøgsrestriktioner er gældende for bosteder:

1) Besøg skal altovervejende foregå på udendørs arealer,

2) Besøg på indendørs arealer kan ikke ske, med mindre

 • besøget sker i en kritisk situation, dvs. ved kritisk syge eller døende beboere mv. eller 
 • hvis ledelsen efter en konkret vurdering beslutter, at besøg af de faste 1-2 besøgspersoner kan ske indendørs i beboerens bolig. Dette forudsætter at borgeren har egen indgang fra udearealer, at sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer kan overholdes samt at borgeren har en grundlæggende forståelse for smitterisiko, hygiejne og rengøring.

Beslutningen om, hvorvidt der i det konkrete tilfælde kan aflægges besøg, træffes af stedets ledelse. Ledelsen skal sikre, at besøget kan gennemføres på forsvarlig vis og efter Sundhedsstyrelsen retningslinjer.

For besøg indendørs og i kritiske situationer gælder andre retningslinjer

 

Beskæftigelsesindsatsen

Opdateret 2. juni 2020 kl. 13.25

 

Fra onsdag 27. maj 2020 åbnede store dele af beskæftigelsesindsatsen igen. Under Coronakrisen har kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende været suspenderet. Dette genindføres pr. 27/5-2020. Jobcentret kan igen sanktionere ledige, der ikke står til rådighed for job eller uddannelse. 

Vi står fuldt til rådighed for borgere og virksomheder, men for at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og fortsat passe godt på hinanden, kan man ikke møde i Jobcentret uden en forudgående aftale. Du kan møde op for at melde dig ledig på Kerteminde Rådhus. Du er altid velkommen til at kontakte os for en aftale på telefon 6515 1000. Du kan også kontakte din sagsbehandler direkte.

 

Hvis du vil se ældre beskeder omkring COVID19 situationen i Kerteminde Kommune kan du klikke her