Dalsbo Plejecenter er opført i 1958 med væsentlig om- og tilbygning i 2002.
Dalsbo Plejecenter fremstår med 22 moderniserede plejeboliger indrettet som 1-rums bolig. Størrelsen på lejlighederne er på ca. 70 m² inkl. andel af fællesarealer. Tagetagen anvendes til administrative formål.

Plejecentret modtager dagligt varm mad fra Madservice. Øvrige måltider produceres i plejecentrets afdelingskøkken.

Dalsbo er et hjemligt og hyggeligt lille plejehjem. Huset er indrettet med fælles opholdsstue, en hyggelig lukket gårdhave samt en dejlig sydvendt terrasse, som er omkranset af højbede med krydderurter, jordbærplanter mv. I haven er desuden æble- og blommetræer samt diverse frugtbuske. 

Dalsbo er kendetegnet ved en aktiv terapi, som dagligt tilbyder at lave aktiviteter sammen med beboerne. Huset har desuden tilknyttet 12 frivillige fra lokalområdet, som deltager i køreture med beboerne, bankospil, højtlæsning mm. Dagligdagen tilrettelægges i tæt samarbejde med beboerne og evt. pårørende, som vi lægger megen vægt på at have et godt samarbejde med.

Dalsbo har plads til 22 beboere. I huset bor desuden en labrador hund ”Mimi” samt 3 høns og en del akvariefisk. Vi oplever, at dyr er med til at skabe livskvalitet for vores beboere og har de sidste år haft kyllinger i hønsegården til stor glæde. 

På Dalsbo prioriterer vi at vedligeholde de ressourcer, som beboerne har. Vi har derfor indrettet et lille træningsrum med cykler, bentræner, armtræner mv. 

På Dalsbo er der tilknyttet fast plejepersonale døgnet rundt. Der er ligeledes ansat en husassistent, som varetager rengøring og tøjvask samt en pedel, som varetager diverse praktiske opgaver.

Billede af høne med kyllinger
Familieforøgelse på Dalsbo (fra juni 2016)
Det sker ikke så tit, at der finder familieforøgelse sted på plejehjem men ikke desto mindre er det faktisk tilfældet på Dalsbo. Vores ene høne har udruget 5 små gule kyllinger til stor glæde og fornøjelse for husets beboere. 
Kyllingeprojektet har fungeret som et fælles projekt med en landmand i kommunen, idet vi på Dalsbo ikke har en hane. Så da vi fik en skruk høne, måtte vi i nattens mulm og mørke bytte hønens egne ubefrugtede æg ud med befrugtede æg fra en høne ude i byen. Projektet lykkedes og beboerne på Dalsbo kan nu glæde sig over de små og følge udviklingen fra lille gul dunet kylling til velvoksen høne. 

Pjecer

Velkomstfolder Dalsbo

Plantegninger

Grundplan

Lejlighed 1-2

Lejlighed 3-19

Lejlighed 20-22

Mødelokale