Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Ældre og Sundhed Borgere med demens Demens

Demens

Mellem 80-100.000 mennesker i Danmark har demens og tallet er stigende. Undersøgelser viser, at der er ca. 8.000 nye tilfælde i Danmark om året. Det er således vigtigt, at der er fokus på demensområdet i Kerteminde Kommune indenfor behandling, pleje, tilbud, tværsektorielt samarbejde og samarbejdet med borgere med en demenssygdom og deres pårørende. 

Kerteminde Kommune er en del af samarbejdsmodellen for demensområdet på Fyn. Formålet med samarbejdsmodellen er at styrke koordineringen af den indsats, som de mange forskellige aktører på demensområdet udfører. Indsatserne skal udgøre en samlet helhed med den enkelte borger og dennes pårørende i centrum.

Du har mulighed for selv at søge mere viden om demenssygdomme samt få råd og vejledning her:


Mere viden om demenssygdomme


Er du ung og har en forælder med en demenssygdom?

Så prøv at besøge Alzheimerforeningens ungesite: 
www.alzheimer.dk/ungeunivers

I Kerteminde Kommune er der registreret over 600 Demensvenner og 16 demensvenpartnerskaber. Dette er vi stolte af, da det har stor betydning for vores borgere med en demenssygdom, som færdes i vores kommune.


Som Demensven får du mere viden om demens.

At være Demensven er ikke at være besøgsven. Men derimod via din adfærd at være demensvenlig og derved gøre livet lidt lettere for mennesker med demens, når du møder dem i din hverdag.

Vil du også være Demensven?

Ris eller ros til hjemmesiden

Hans Schacksvej 4
5300 Kerteminde

CVR.NR 29189706

Telefon: 65 15 15 15

Telefontider

Genveje